fbpx Yettel въвежда използването на синя рециклируема хартия за касови апарати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Yettel въвежда използването на синя рециклируема хартия за касови апарати

Yettel заменя стандартните бели хартиени ролки за касови апарати с екологични, сини на цвят, бонове във всички над 180 магазина в цялата страна. Синята хартия за касови апарати се произвежда от екологична термохартия, която я отличава от обикновената, която не може да бъде рециклирана.

За разлика от класическата термохартия, сините ролки не съдържат химически агенти и не разчитат на химически реактивни компоненти при производството. Сред предимствата на сините ролки е и тяхната безопасност и дълготрайност. Изображенията и надписите се отпечатват чрез физически процес, което гарантира безопасност и дълготрайно качество на печат. Така например, ако клиентите желаят да запазят касовата бележка при покупка на ново устройство или плащане на сметка, вече няма риск текстът да избелее. Сините касови бележки са напълно рециклируеми и могат да бъдат изхвърляни разделно с хартиените отпадъци.

С въвеждането на екологичния касов бон се очаква Yettel да намали с над 1,7 тона годишното си потребление на обикновена бяла хартия за касови бележки и да я замени с рециклируема такава, с което ще допринесе за положителното въздействие върху околната среда.