fbpx За 6-та година "Безопасност и мобилност за всички" от Renault | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За 6-та година "Безопасност и мобилност за всички" от Renault

На 18ти април, на специална церемония в София, бяха обявени победителите в конкурса за детска рисунка към Международната програма на Renault „Безопасност и Мобилност за Всички”. 12 ученици, чиито рисунки заеха първите места, спечелиха голямата награда - посещение на Международната среща на финалистите от всички страни участнички, която по традиция се провежда в Дисниленд, Париж. Темите на конкурса бяха свързани с безопасността на пътя и с отговорното отношение към околната среда.

Програмата на Renault се провежда за 6ти път в България и за 11ти път в света. От своето създаване тя обучава най-малките участници в пътното движение в познаване на правилата и отговорно поведение на пътя. Тази година бе добавен и втори акцент – уважение към околната среда и опазване на природата.

Сред финалистите имаше представители както на столични училища, които бяха поощрени с допълнителни награди от Столична Община, дългогодишен партньор на проекта, така и от големи градове като Варна, Русе, Пловдив и Благоевград. Много малки населени места проявиха интерес и се включиха в програмата, като до финала, и дори до първите места, стигнаха малки художници от СОУ „Христо Ботев, село Вълкосел, общ. Сатовча. Заедно със своите връстници от 138 СОУ „Васил Златарски”, София, от ЧОУ „Д-р Петър Берон”, София и от ОУ „Иван Вазов”, Русе, те ще се срещнат с победителите от цял свят и ще прекарат три дни в забавления и полезни игри в Дисниленд.

Настоящото шесто издание на програмата събрао рекорден брой ученици - 22 000, от 100 училища в 32 български градове и села. То привлече подкрепата на „Горичка” организация, която концентрира усилията си в изостряне на вниманието на различни слоеве от обществото ни към начините за отговорно отношение към заобикалящата ни среда и към самите нас.