fbpx За потребителите на Viber дигиталната сигурност е най-важна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За потребителите на Viber дигиталната сигурност е най-важна

Тъй като кризата с COVID-19 продължава да ускорява дигитализацията в много аспекти от живота, от образованието до работата и до здравеопазването, хората се обръщат към приложения и различни дигитални формати, за да останат свързани с членове на семейството си, приятели и колеги. Проучването на Rakuten Viber подчертава, че чрез трансформацията, поверителността на данните все още е на първо място за потребителите.

По случай Международния ден за защита на личните данни, Viber проведе доброволна онлайн анкета сред потребителите си в приложението в цял свят, в това число България - за да провери нагласите на хората към сигурността.

В България 81% от потребителите на Viber, участвали в анкетата, споделят, че са загрижени много за сигурността на техните данни и комуникация онлайн - резултат, който е с 1,3% по-висок от средния за региона.

Функционалностите за лична комуникация и криптирането от край до край по подразбиране са най-важни за потребителите, включително и за българите. 67% от тях казват, че техният основен приоритет е разговорите им да останат  лични. На второ място за тях е важно да се гарантира, че потребителските им данни не се споделят или събират от компанията, извън необходимото за работата на приложението – 17%.

Освен това 79% от анкетираните в световен мащаб заявяват, че биха сменили приложението си за съобщения поради опасения относно поверителността.