fbpx За шеста година Лидл подпомага зарибяването с балканска пъстърва | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За шеста година Лидл подпомага зарибяването с балканска пъстърва

За шеста година Лидл подпомага зарибяването с балканска пъстърва

 

Служители на Лидл България и любители рибари пуснаха във водите на река Ерма 25 000 млади балкански пъстърви в рамките на инициативата „Дай шанс на Балканката“. За шеста поредна година тя обединява усилията на търговската верига и сдружение „Балканка“ с цел опазване на един от най-бързо изчезващите биологични видове. 23 км. от българския участък на реката бяха зарибени с малките балканки, които пътуваха близо 5 часа от Тошков чарк преди да стигнат до новото си местообитание.

„Река Ерма е със специален статут за риболов, а именно „хвани и пусни“. Той е въведен за определени реки в България, в следствие на законодателни промени, инициирани от риболовния клуб. Изключително много ценим участието на Лидл България, които продължават да подкрепят такива благородни каузи. Вярваме в силата на личния пример и се радваме на подкрепата на служителите от Лидл България, с които заедно за шеста поредна година организираме акция по зарибяване“, подчерта Иван Пандъков – председател на сдружение „Балканка“.

Традиционно акцията по зарибяване бе допълнена и от масово почистване, което обхвана повече от 3 км. от бреговете на реката в района на Ждрелото и местности в посока на гр. Трън. Това осигури благоприятни условия за адаптация на малките риби и облагородяване на туристическия район като цяло.

„Дай шанс на Балканката“ продължава да бъде проект с изключителна стойност за Лидл България, защото изцяло отразява разбирането ни за устойчива грижа за природата и опазване на биоразнообразието. Благодарение на инициативата от 2013 г. до днес общо 350 000 балканки са пуснати във водите на Искър, Бели и Черни Искър, Струма, и други по-малки високопланински реки, а повече от 25 км. пък са почистените площи в районите на съответните реки. Съпричастността на служителите на компанията доказва осъзнатата отговорност към средата, в която работим и живеем всички заедно“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Facebook коментари