fbpx Забрана за пушене ще се отрази негативно върху ХоРеКа сектора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Забрана за пушене ще се отрази негативно върху ХоРеКа сектора

Забрана за пушене ще се отрази негативно върху ХоРеКа сектора

Според проучване на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив, ако се въведе пълна забрана за пушене в заведенията това ще се отрази негативно на собствениците на заведения. Този резултат сочи допитване, проведено сред посетители на заведения в София и Пловдив. Според 70% от гостите на заведения забраната ще бъде пагубна за ХоРеКа сектора. Особено внимание предизвикват отговорите на хората, които биха били най-засегнати от въвеждането на забраната, а именно самите гости на заведения. Близо 70% от тях не подкрепят въвеждането на пълна забрана във всички заведения.

60% от хората, които посещават заведения в София и Пловдив са на мнение, че настоящите ограничения са напълно достатъчни. В двата града всеки десети споделя, че наредбите в момента са прекалено строги и дори ограничават свободата на гостите, като в Пловдив тази нагласа се споделя от един на всеки четирима анкетирани.

Като цяло посетителите в заведения познават законовите разпоредби в сферата на тютюнопушенето. Гостите на заведения в София и Пловдив са наясно с правата си, а най-широко разпространена е информацията, че трябва да има помещения за пушачи, отделени със стени и с вентилация. 75% от всички анкетирани са запознати с тази разпоредба.