fbpx Забрана за пушене ще се отрази негативно върху ХоРеКа сектора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Забрана за пушене ще се отрази негативно върху ХоРеКа сектора

Според проучване на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив, ако се въведе пълна забрана за пушене в заведенията това ще се отрази негативно на собствениците на заведения. Този резултат сочи допитване, проведено сред посетители на заведения в София и Пловдив. Според 70% от гостите на заведения забраната ще бъде пагубна за ХоРеКа сектора. Особено внимание предизвикват отговорите на хората, които биха били най-засегнати от въвеждането на забраната, а именно самите гости на заведения. Близо 70% от тях не подкрепят въвеждането на пълна забрана във всички заведения.

60% от хората, които посещават заведения в София и Пловдив са на мнение, че настоящите ограничения са напълно достатъчни. В двата града всеки десети споделя, че наредбите в момента са прекалено строги и дори ограничават свободата на гостите, като в Пловдив тази нагласа се споделя от един на всеки четирима анкетирани.

Като цяло посетителите в заведения познават законовите разпоредби в сферата на тютюнопушенето. Гостите на заведения в София и Пловдив са наясно с правата си, а най-широко разпространена е информацията, че трябва да има помещения за пушачи, отделени със стени и с вентилация. 75% от всички анкетирани са запознати с тази разпоредба.