fbpx Закупиха кувьоз със събрани тонове капачки във Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Закупиха кувьоз със събрани тонове капачки във Варна

Отделението по неонатология в Окръжна болница във Варна получи чисто нов японски кувьоз в помощ на новородените, който е произведен 2018 г. и е от най-ново поколение. Медицинската апаратура е закупена благодарение на събрани тонове пластмасови капачки за рециклиране. Акцията беше пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“ град Варна като само за няколко часа са преминали между 13 хил. – 15 хил. души, които предадоха 21 тона капачки.

„Реалната цена на кувьоза е 16 800 лв, но ние успяхме да намалим цената наполовина и така бяха закупени два чисто нови кувьоза“, съобщи Росен Николов, търговски директор на компанията, от която е закупена апаратурата. 

От началото на кампанията преди две години и половина до този момент са събрани и предадени над 69 тона пластмасови капачки и са направени дарения в МБАЛ „Св. Анна - Варна“ и СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна“. До броени дни ще бъде дарен същият модел чисто нов японски кувьоз и в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна“.

„Колкото повече са модерните и добре оборудвани и безотказно работещи кувьози и апаратура в отделението по неонатология, толкова е по-голяма сигурността за живота и здравето на нашите най-малки пациенти. Благодарим Ви от сърце от името на цялата болница.“ сподели зам. Директорът на МБАЛ „Св. Анна - Варна“ Д-р Антон Станев. „Надявам се Вашата благородна кауза да се докосне до още едно отделение в нашата болница, а именно отделението по детска хирургия“ каза в заключение д-р Станев.
Председателят на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ Владислав Николов сподели, че следващата акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще се състои през месец Април или Май 2019 г., а със събраните средства ще закупят медицинска апаратура в помощ на детска хирургия в Окръжна болница „Св. Анна“.