fbpx Започна конференцията DevReach 2011 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна конференцията DevReach 2011

При голям интерес стартира шестото издание на DevReach, международната конференция за разработчици на Microsoft базирани софтуерни приложения. Над 600 експерта взеха участие в събитието, като 25% от тях пристигнаха в София от 20 Европейски държави специално за конференцията.
Начало на дискусиите в Интернет пространството даде Скот Ханселман, чието представяне в откриващата лекция предизвика буря от положителни коментари в Twitter. Той представи по много интересен и достъпен начин визията на Майкрософт относно бъдещето на инструментите и технологиите, с които се изграждат уеб сайтове и системи. Това включваше и обзор и технически демонстрации на голяма част от новостите в Microsoft Visual Studio.

Голям интерес предизвика и лекцията, в която Ханселман представи виждането за това какво прави един блог успешен, както и личните си съвети как може да се постигне това. Като човек с над 80 000 последователи в Интернет - на неговите подкастове, профил в Twitter и най-вече блога му, който според Technorati е най-влиятелният персонален блог в сферата на Информационнте технологии - той предложи мнението си по въпроси, които интересуват гостите на конференцията в отворена дискусия след края на презентацията. През втория ден предстои подобна сесия на тема как съвременният IT-специалист може да се справя по-ефективно с огромния обем информация, с която всеки ден се сблъсква онлайн.

След Скот, Джеси Либерти – старши разработчик в екипа на Windows Phone в Майкрософт, разказа за интригуващите нови функционалности в Windows Phone, които предстои да излязат съвсем скоро. Джеси е и водещ на популярната рубрика Yet Another Podcast и автор на над 20 книги за .NET технологии и обектно-ориентирано програмиране.