fbpx Започна работа завод за високотехнологични авточасти в Стара Загора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започна работа завод за високотехнологични авточасти в Стара Загора

Министър Богданов откри нов завод за високотехнологични авточасти в Стара Загора за над 50 млн.лв. и 300 работни места.

Предприятието се нарежда сред най-големите в аутомотив сектора в региона. Изградено е с инвестиции от над 50 млн.лв. на нидерландската компания Nedschroef със съдействието на търговското аташе на България в Бавария Стефан Йонков. Проектирано и изпълнено е от германското подразделение на дружеството Nedschroef,. Това стана ясно по време на официалната церемония по представянето и откриването на инвестицията, на която присъстваха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, изпълнителният директор на компанията Пол Редтс, представители на бизнеса от региона.   

„Инвестицията е важна за България и региона, защото такива глобални компании трансферират в България ключови технологии в аутомотив индустрията. Тя потвърждава, че интересът към Стара Загора от инвеститори е изключителен към момента“, каза министър Богданов. 

Министърът допълни, че в следващите няколко години старозагорският регион ще предостави много възможности на компаниите, най-вече по линия на Фонда за справедлив преход.