Започнаха дни на кариерата

Стартира Дванадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, което се провежда в НДК, ет. 5. В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Основни проблеми в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. Това е единственото по рода и мащаба си събитие в страната, място където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация в кариерата.

Резултатите от изминалите издания на форума показват, че за дванадесет години близо 155 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 25 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на форума.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно. По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в Национални дни на кариерата.

Моля коментирайте