fbpx Започнаха продажбите на най-мощния Mercedes-AMG в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започнаха продажбите на най-мощния Mercedes-AMG в България

С мощност от 843 конски сили (620 кВт) и максимален въртящ момент над 1400 Nm новият Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE е първият пърформанс хибрид и в същото време най-мощният сериен модел на марката от Афалтербах до сега.

Комбинацията от 4-литровия V8 битурбо двигател и електрически мотор осигуряват превъзходни характеристики, забележителна динамика на шофирането и впечатляваща ефективност. А новата Edition версия на модела в емблематичния за AMG green hell magno цвят, с многобройни акценти в интериора и екстериора, гарантира абсолютно индивидуално присъствие на пътя.

Цената у нас на E PERFORMANCE започва от 399 000 лв. с вкл. ДДС. Edition версията се предлага на цена от 443 000 лв. с вкл. ДДС. Очаква се моделът да е в България в началото на лято 2022. 

AMG GT 63 S E PERFORMANCE разполага с 4-литров V8 битурбо двигател, постоянно възбуден синхронен електродвигател, високоефективна батерия, разработена от AMG и напълно променлива AMG Performance 4MATIC+ система за задвижване на всички колела. Мощността от 843 конски сили и максималният въртящ момент от над 1400 Nm позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за само 2,9 секунди. След по-малко от 10 секунди се достигат 200 км/ч. Максималната скорост е 316 км/ч.