fbpx Започва надпреверата за късметражно кино | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва надпреверата за късметражно кино

Фондация We Are Water обяви началото на второто издание на We Art Water Film Festival по време на филмовия фестивал в Сан Себастиан с официално представяне на международното жури. То включва професионалисти от света на киното, както и представители на близки до идеята и темите на фестивала сфери.

Това е уникален конкурс за късометражно кино, който има три категории: микро документалистика, анимация и Instagram. Във всяка от категориите, журито присъжда една награда. Фестивалът дава и още една награда – на зрителите, която се определя според гласуването на зрителите по интернет за най-любим филм. Във второто издание на феста наградите са и парични.

Всеки професионалист или аматьор, желаещ да участва в конкурса We Art Water Film Festival, може да направи това чрез официалния уебсайт www.wearewater.org, най-късно до 31 март 2014 година. Няма такса за участие. Късометражните филми трябва да са оригинални, авторски, свързани с темата на това издание 2013/2014 на фестивала, която е Вода и канализация.

We Art Festival Water Film Festival е първият международен фестивал за късометражни филми, чиято цел е да се повиши в международен мащаб информираността относно водните проблеми в света. Повече от 500 участници от 80 различни страни се включиха в първото издание, а идеята обиколи най-добрите 150 филмови училища в света, в 56 страни на 5 континента.