fbpx Заради коронакризата българското село има шанс да се възроди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Заради коронакризата българското село има шанс да се възроди

Заради коронакризата българското село има шанс да се възроди

„Селските къщи са хит на пазара. Това е истинска новина, защото такова оживление не е имало от 2007 г. насам“, коментират експертите по имоти от Bulgarian Properties. Интерес има към всички райони около големите градове в страната, както и около морските и планинските курорти. Българското село има шанс да се възроди и ние сме искрено доволни от това и сме се мобилизирали да предложим разнообразие и атрактивни имоти.

Наред с това, се увеличава интереса към имотите в цялата страна, а не само към големите градове, които съсредоточаваха търсенето през последните години. Хората са по-гъвкави в работата си, а малките градове печелят със спокоен живот и повече лично пространство.
Особено интересни стават ваканционните имоти на морето и в планинските курорти, които ще ни дадат възможност за почивка на спокойствие и на собствена територия.

Интересът в големите градове продължава да бъде основно към новото строителство, което оправда доверието и продължи да се развива по време на извънредното положение.

Нараства интересът към парцели в регулация за строителство на къщи, тъй като хората осъзнаха, че най-комфортно се живее, когато имаш собствено пространство на открито.

Наблюдаваме увеличение и на чуждестранно търсене – както от българи, живеещи в чужбина, така и от чужденци, които са в очакване на отпадане на ограниченията, за да дойдат на място да изберат новия си дом.

Експертите коментират, че коронакризата в известна степен помогна на имотния пазар да се балансира и може би ще доведе до по-устойчивото му развитие.
 

Facebook коментари