fbpx Защо да вземем четец за електронни книги през ваканцията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Защо да вземем четец за електронни книги през ваканцията

Защо да вземем четец за електронни книги през ваканцията

Цяла година очакваме отпуската си, за да се потопим в нови преживявания – спокойствие, приятни изненади, незабравими впечатления. Но за да се отдадем изцяло на най-безгрижната почивка, необходимо е да се подготвим предварително.

Как четецът за електронни книги ще превърне ваканцията ви в най-забележителното изживяване? Научете някои важни основания да носите електронния четец по време на отпуската навсякъде със себе си, според компанията PocketBook.

Лек багаж. За да започнете пътуването си лесно и приятно, преценете тежестта и обема на багажа още у дома. Не взимайте по дузина списания и книги – на принципа „да има за всеки случай”. Електронният четец побира до 2000 книги, а тежи само 200 грама. Например, новият модел Touch Lux 3 е с тегло 208 грама. Изглежда почти невероятно, че такъв пристрастяващо голям обем литература може да тежи едва колкото половин стандартна книга.

Чакането може да бъде приятно. Само за момент си припомнете колко време прекарвате в чакане на транспорт по летища и гари, в безкрайни скучни часове в самолети и влакове. Компанията на добрата книга ще превърне това време във вълнуващо приключение. Само включете електронния четец, отпуснете въображението си и времето ще мине неусетно.

Забавление на слънце. Често се чудите дали да си вземете таблета при пътуване. Ще прекарвате повече от времето на открито, така че няма да можете да гледате филм или да сърфирате в интернет – TFT екранът на таблета блести на слънцето. Екраните на електронните четци от типа „E Ink” запазват оптичните си свойства и позволяват комфортно четене дори и на пряка слънчева светлина. Така, дори под ярките слънчеви лъчи, с електронния четец вие ще имате възможност да се наслаждавате на четенето, излежавайки се на плажа, край басейна или високо в планината.

На почивка без зарядни. Индикаторът за зареждане на батерията – най-често срещания дразнител по време на ваканция. Толкова е досадно да зарежеш сиестата, за да търсиш наоколо контакт за зарядното устройство! Екраните „E Ink” черпят енергия само при прелистване на страниците, така че батериите на електронните четци издържат средно по един месец активно четене.

Електронните четци помагат и за преодоляване на следотпускарската депресия. Доказано е, че ако ваканцията е била изпълнена с интересни интелектуални занимания – като познавателни екскурзии или четене на книги – това значително намалява тревожността в периода след отпуската.

Facebook коментари