fbpx Завърши първият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Завърши първият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори“

24 директори бяха отличени за участието си в първата „Мениджърска академия за училищни директори”, организирана от сдружение „Образование България 2030”. Иновативният формат се проведе под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, и с финансовата подкрепа на „Български форум на бизнес лидерите“.

Академията се проведе на няколко етапа през 2019 г. Форматът включваше обучение на директори от училища в столицата и София-област от водещи международни компании, сред които бяха Хюлет-Пакард Ентърпрайз и Кока-Кола ХБК.

По време на заключителното събитие, което се проведе в „Международен бизнес център на УниКредит Булбанк“, Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката, отличи директорите за участието им в академията. Тя наблегна на важността на академията и приноса на проекта към развитие на потенциала на училищните лидери.

В заключителното събитие се включиха представители на Министерството на образованието и науката, Българския форум на бизнес лидерите, експерти - обучители от двете компании и други партньори на сдружението.

Александра Мирчева, мениджър „Проекти“ в сдружение „Образование България 2030”, отбеляза, че именно взаимодействието между експертни граждански организации, отговорни бизнес компании и институции допринася за успеха на академията. Сдружението ще работи за това този формат да бъде припознат като възможност за всички директори да развиват своите мениджърски умения в рамките на програми и политики на Министерство на образованието и науката.

Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите, заяви, че бизнесът подкрепя реализирането на академията не само с финансов ресурс, но и с експертизата на опитни мениджъри. Той обяви, че и тази година „Годишнен благотворителен бал“ на „Български форум на бизнес лидерите“ ще набира средства за второто издание на академията.

Директорите, които участваха в академията, също споделиха своите впечатления за обучителната програма. Те изразиха увереност, че придобитите умения ще подпомогнат по-ефективната им работа и ще допринесат за по-качествено образование.

Организаторите от „Образование България 2030” започват планирането на второто издание на „Мениджърска академия за училищни директори”.