fbpx Зелени дни в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зелени дни в София

Зелени дни в София

Представители на отговорния бизнес в България, активни организации в природозащитата, био производители и всички привърженици на здравословния начин на живот и отговорния туризъм ще имат възможността да се срещнат и разменят полезни идеи, съвети и практики на фестивала „Зелени дни”.
Изложението на открито в Градинката пред Народен театър Иван Вазов в София, ще предложи на посетителите биосертифицирани храни и козметика, специализирани туристически продукти, планинска екипировка и други стоки, свързани с един по-зелен и отговорен начин на живот и пътуване.
В програмата на дните е включена и международна конференция на тема “Балканите – Дестинация за зелен туризъм”, посветена на отговорния туризъм, в която ще участват изложители и гости-експерти. Тя ще се проведе на 29 Април в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”, а акцентите ще бъдат поставени върху еко-, приключенски и селски туризъм, пътувания по река Дунав, политиката на балканските държави в посока зелен туризъм и др. Ще бъде представен и проектът за европейски веломаршрут „Пътят на Желязната завеса” и сертификацията „Зелена къща”.