fbpx Зелени, по-зелени… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Зелени, по-зелени…

Живеем в „зелена“ еуфория, без много, много да разбираме за какво става въпрос. Бомбардирани сме от екрани, вестници и социални медии с въглеродни, соларни и всякакви други термини. През ушите ни минават убеждения как ще се справим сами, ако природата не ни изиграе лоша услуга, как ще ни спонсорират предоволно, ако си купим електрически автомобил…

Трябва обаче да излезем от въртележката на сладките приказки и наистина да се вземем в ръце. Няма нищо сложно и необичайно. През всичките тези години хората си търсят възможности, за да спестят пари, да опазят природата и да направят енергията по-достъпна и по-чиста. Сега вече и технологиите, а и бързите комуникации дават възможност да знаем повече и да правим повече.

Съвсем скоро соларните панели над новите жилища се станат ако не задължителни, то огромно предимство, за да може те да бъдат атрактивни за клиентите. Още по-скоро вероятно електрическите автомобили ще завземат пазара и ако няма да можем да стигнем бързо Норвегия (68 % от всички коли там са електрически), то поне ще се появим на картата на Европа с някой и друг процент в класацията.

Но не това е важното сега – държавата, правителството, някое министерство, агенция или нещо подобно трябва да започнат супер бърза и ефективна комуникационна кампания, но не за отбиване на номера, а така, че тези, които още не са проумели, че това е бъдещето, да стават зелени от яд, че се туткат.

Дори и още по-зелени…