fbpx "Зимни" полицаи ще следят за спокойствието в "Боровец" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Зимни" полицаи ще следят за спокойствието в "Боровец"

30 полицейски служители от страната допълнително ще бъдат командировани за три месеца в „Боровец”, за да следят за поддържане на обществения ред и сигурността в курорта през активния туристически сезон. За информационното обезпечаване на чуждестранните туристи са изготвени брошури на шест езика, като от тази година освен на английски, немски, руски и румънски език, листовките ще има и на гръцки и иврит. Създадена е организация, насочена към осигуряване безопасността специално на израелските туристи. Всички хотели са получили информационни брошури, които да поставят на специални табла на рецепцията. При пристигането и настаняването на гостите от Израел полицейски служители ще ги информират за потенциално опасните места, и ще насочват вниманието им към повишаване на личната им безопасност.
Ски-патрули ще осъществяват контрол по обществения ред на пистите и ще следят за недопускане на пияни скиори, както и за нарушения на общинската наредба, забраняваща управлението на моторни шейни по ски пистите. Служителите на реда ще извършват превантивни мероприятия срещу кражбите на ски и ски оборудване по пистите и лифтовите съоръжения. От община Самоков са подсигурени 24 скоби, които ще бъдат поставяни на автомобилите, нарушили забраната за паркиране и спиране.
Подобрено е осветлението и видеонаблюдението на уязвимите места и пешеходните зони, където благодарение на командированите служители ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. За оказване на помощ и съдействие на чуждестранните туристи са включени полицаи, владеещи чужди езици.