fbpx Зоните са самообслужване са все по-предпочитани от банковите клиенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зоните са самообслужване са все по-предпочитани от банковите клиенти

Все повече клиенти на УниКредит Булбанк предпочитат сами да извършват рутинни банкови трансакции в зоните за самообслужване на банката, показват данните, предоставени от екип Развитие и оптимизация на клоновата мрежа в банката. 60% от трансакциите, изпълнени на територията на филиали на бъдещето са извършени в зоните за самообслужване.

Клиентите се обръщат към банкерите във филиала когато имат нужда от консултация за избор на банков или инвестиционен продукт. 
Същевременно банковите служители, които работят във филиали на бъдещето през първото тримесечие на 2019 г.  са повишили продуктивността си с 16%, а продажбите са с 20% по-високи в сравнение с обикновените филиали на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк беше първата банка у нас, която откри своя филиал на бъдещото през 2013 г. и в момента банката има 34 такива филиали. Филиалите на бъдещето имат уникална концепция, която е напълно съобразена с основната цел на УниКредит Булбанк  - повишаването на клиентската удовлетвореност. Според данните на банката 68% от клиентите заявяват, че са изключително доволни от обслужването от банковите клонове с такава концепция, а 52% заявяват, че биха препоръчали банката на база на обслужването, което са получили във филиала на бъдещето.

Дигиталните канали също са предпочитан инструмент за клиентите на УниКредит Булбанк. Всяка секунда клиент получава услуга от УниКредит Булбанк по някой от банковите канали. Това е очаквана тенденция, тъй като ползването на интернет в Европа прогресивно се увеличава.
По данни на Евростат 83.11% от населението в Европа има достъп до интернет. В България процентът 70.4% или 4.5 млн. души. Това означава, че все повече банкови клиенти изискват от банките си да бъдат обслужвани изцяло дистанционно.