fbpx Елица Стойчева зад волана на Opel Mokka-e | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

И вие видяхте още от първата снимка, Елица Стойчева е много красива. Ние определено имаме какво още да добавим, защото когато говорим за истинската скорост на жените, то Елица определено може да ни разкаже за своята „скоростна кутия“ с няколко бавни, няколко доста бързи предавки и една задна. Към днешна дата дели времето си между Ница и София, но се чувства гражданин на света. Може би, защото е учила Медии, комуникации и култура между Германия и Франция. 

Елица е журналист, страхотен ТВ водещ, моден редактор (обожаваме рубриките ú в Code fashion), автор в куп готини издания и изобщо е от онези личности, които можеш да чуеш да казват: „Знаеш ли, имам една много интересна идея. Роди се, докато се разхождах един ден в Ница. Значи...“. Да, освен красива, е пълна с идеи: успешно развива дигитална агенция. Пристига за снимките с лек грим, небрежно скрила къдриците под барета и с онзи неин отработен тембър казва: „Хайде да се снимаме, че имаме още 100 задачи за деня.“ Ето какво още ни разказва тя.

текст: Цвета Герчева, снимки: Светослав Ханджийски

Елица и колите

В живота предпочитам смело напред и ако е нужно - може и 4Х4. Но назад рядко давам. Често усещам, че това не е правилният подход и жената трябва да умее и да подкарва плавно, да е спокойна, по-търпелива. Нали така се разбира и кои са опитните шофьори? Аз рядко съм такава, но съм си обещала по-рядко да хвърлям бензин в огъня и да я карам по-леко и по-екологично за неврологичното ми здраве. Като тази зелена Mokka – много успокояващо действа, в същото време е като оса, като натисна педала.

Още много интервюта може да четете в хартиеното списание "Истинската скорост но жените"

Любовта по пътя

Е, разбира, че има и щипка любов. Разказвала съм ви как срещнах моята любов до изборната секция в Ница, защото в която и точка на света да се намирам, аз винаги гласувам. И явно редовната ми избирателна активност ми се отплати (смее се). Любовта също е избор и то съдбовен. Ние с моята вече караме цял президентски мандат. Стараем се редовно да наливаме гориво в любовта. Аз съм последователна във всяко едно отношение и обичам да извървявам пътя си във всеки житейски аспект с всички сили, емоции и докрай. Без любов не може. И мисля, че грижата за нея е като тази за автомобила. Хубаво е да се сменя маслото, да се грижим спирачките да са в изправност, всяка маневра да е нежна. Да я глезим, полираме и поддържаме. Любовта във всякакви форми е нужна. Аз много обичам себе си, но това не ми пречи да обичам и света около мен. И наистина правя всичко по пътя си с много страст и луда енергия.

Любовта към мъжа

Любовта към мъжа е важна в този й вид. Можем и без нея, но да обичаш, е хубаво. Много вярвам в силата на семейството и мъжките примери, които имаме в живота си. Може би, заради тези мои железни пернишки корени съм възпитана да се справям сама, за което всеки ден съм благодарна на прекрасните си родители. Не крия, че често се чувствам по-мъжествена от много мъже, но като цяло оставям половите стереотипи на заден план. Ако си готин и точен човек, сексуалността не е от значение.

Модната реклама

В дигиталния маркетинг и в модния бранш няма почивен ден, а аз с щурата си глава се гмурнах и в двете едновременно. Постоянно трябва да бъдеш нащрек за всичко ново и това така те завладява, че започваш да живееш с предна дата. Когато преди пет години след кастинг, Мария Бонева ме избра за лице на единствената българска модна телевизия, си казах, че явно и в България можем да бъдем дигитални, да правим интересни репортажи, мини фешън филми и топ модни събития. Малко след това започнах работа и като ПР и дигитален мениджър в агенция. Заедно с цялата тази лудница в мен се роди и една друга идея, за която разказвах на приятелка. Най-общо имах план как да обединя рекламния бизнес и модата. Няма да забравя как тя ме изслуша и после с приятелско съжаление ми каза: „Елице, тези неща още не съществуват у нас! Успокой се!“ И бе много права. За щастие времето лети само напред и мисля, че дойде моментът да се вълнувам яко и по този щур проект. Най-хубавото предстои.

Накъде?

Ако сега ми дадете ключовете от една чисто нова кола, естествено, че имам строен план накъде бих отпрашила. Признавам, че покрай работата ми на журналист съм много глезена и предимно возена, познавам България много добре. Снимала съм къде ли не, правила съм и репортажи за красиви места, известни личности, скъпи хотели и тайни красиви плажове. Сега обаче сте ми дали новия Opel Mokka, при това електрически, така че веднага се обаждам на Любовта и потегляме към родината на Opel, моята вечна любимка в сърцето - Германия. E, и със строен план къде по пътя ще зареждаме електрическата батерия.

Благодарим на Идея Билдингс за прекрасното настроение, което създадоха пред един от най-новите им обекти в столицата, където направихме тази фотосесия.

Няма как да не се обърнете след този автомобил. И то не заради името, което прави ароматни кафеени асоциации, а заради много различния дизайн и още по-впечатляващият зелен цвят. Това е Mokka-e - 100% електрическа, която разчупва напълно досегашните представи за Opel, създава страхотни емоции, защото всички я заглеждат (коя жена не търси внимание) и е супер тренди. Точно като нашата Елица, която дори си купи специално зелено палто заради Mokka.

С едно зареждане на батерията може да измине около 300 км, като има три режима на шофиране - Sport, Eco и Normal. Толкова е първага, че ще ни измъкне от всякаква ситуация. Естествено, живеейки в дигитално време, налични са Apple CarPlay и Android Auto, както и услугата OpelConnect за навигацията, а големият 10-инчов екран в средата страхотно ни харесва - нашата връзка със света.