fbpx Цветелина Симеонова зад волана на Peugeot 308 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

За първи път на страниците на „Истинската скорост на жените“ снимаме една дама, а всъщност две души. Изцяло признателни сме на Цветели - на Симеонова, че ни допусна до женския си свят, именно в периода на нейната втора бременност, с което успяваме да покажем и това най-прекрасно състояние за жената, която е винаги на скорост. Цвети е естет, женствена, дипломатична, многолика, open minded.

Най-много харесва в себе си креативността и чувството за естетика, както и това, че обикновено успява да намери точния баланс, (снимките ни с нея, в 7-ми месец от бременността, го доказват напълно, а сега, когато излиза това интервю, е буквално на финалната права), както във взаимоотношенията с хората, така и в личния живот и работата си. Снимките ни с нея, в 7-ми месец от бременността, го доказват напълно, а сега, когато излиза това интервю, е буквално на финалната права и ние стискаме палци всичко да мине леко. Какво още ни показа Цвети от женската си многолика душа, в следващите редове зад волана на най-новото поколение на красивия лъв Peugeot 308.

текст: Елица Стойчева, снимки: Светослав Ханджийски

Красотата на жената

Красотата на жените е в осъзнатата и приета индивидуалност, която носиш без свян. Няма нищо по-привлекателно от увереността и мира със себе си. Както и от усмивката. Защото силата на жената се крие в нейния природен дизайн. Къде е мъжът в женския свят? На първо място мъжът е най-добрият приятел, след това любим. До второ - то не може да се стигне без първото условие да е удовлетворено. С него трябва да мога да разговарям дълго и за всичко, за да почувствам свър - заност.

Мъжът е опора. По принцип не съм феминист или поне не краен, но вярвам в класическия модел на взаимоотношения, където мъжът е по-силната половинка, той ухажва и се бори да спечели жената (а не тя него). От финансова гледна точка, обаче, съм твърдо за това, всяка жена да може да постигне желания стандарт на живот и да го управлява сама. Ако мъжът до нея има възможност да го подобри – още по-добре.

Ниско самочувствие?

В днешно време не е трудно да се сдо - биеш с ниско самочувствие по простата причина, че всички прекарваме не малко време в социалните мрежи, а това е предпоставка за осъзнато или не сравняване с другите на ниво външен вид, личен живот и финанси. Колкото по-независима финансово е една жена, толкова по-малък е рискът да излезе извън релси или да търпи токсични взаимоотношения от всякакъв тип. Чудото на природата Със съпруга ми сме горди родители на един син, а сега очакваме втори. Чувството да носиш и отгледаш дете е може би най-вълшебното - чудо на природата.

Първото ми майчинство ме енергизира и мотивира страшно много и мога да твърдя със сигурност, че увереността и осъзнатостта, които отключих тогава, са в пъти по-силни от онези, които съм имала в средата на 20-те си години. Осъзнах, че и аз съм наследила от моята майка чувството за естетика и съм благодарна за това. Специални съвети и уроци не ми е давала, но винаги е вярвала в правотата на свободния ми избор.

Фотографията и Цвети

Фотографията се появи като спасителен пояс в период, в който имах нужда от промяна. Фотографията е изкуство, а аз не мога да живея без някаква форма на неговото проявление. За мен то е необходимост, за да се чувствам завършена; контрапункт е на твърде сериозната ми и аналитична работа и ми помага да се съхраня. Щастлива съм, че се запознах със страхотни хора покрай нея и все още поддържаме връзка. Photoschool и Ники Пандев – благодаря! Снимам предимно архитектура, интериори и лица. Мечта ми беше да видя и снимам последната творба на Кристо – опакованата Триумфална арка в Париж. Е, успях да я осъществя и е време за нова цел.

Балансът у дома

Като типична „Везна“ за мен постигането на баланс изначално е есенциално. Обичам работата си, здравословно амбициозна съм, но не съм краен кариерист. Обичам семейния уют, отдадена съм 100% на семейството си, но не съм и типичната домакиня по американски, чието единствено хоби е да прави сладкиши всеки уикенд. Старая се да отсея най-доброто и от двете роли. Мисля, че залитайки само в едната посока, би ме изострило или омекотило прекомерно, а това не съм аз.

Имам явно някаква вътрешна теглилка, която винаги знае кога е време да наклони везната леко в другата посока. Обичам импровизацията и изненадата – по принцип, у себе си, а и у хората около мен. Хващате ме в период на професионални промени, които ще се задвижат изцяло след майчинството. От доста време назряваше моментът да създам собствено проектантско студио и през последната година събитията се стекоха в благоприятна за това посока.

„Фаза Студио“ вече е факт, но същинската дейност ще трябва да почака година, докато съм в майчинство. В следващите 20 години ми се иска да работя изцяло за себе си, да упражнявам професията си, но и да участвам в проекти, които са в други сфери – изкуство и мода, например.

Времето, в което живеем

Пандемията ми се отрази като лакмус – забави ритъма, накара ме да приоритизирам и да осъзная, че искам да разполагам по-гъвкаво с времето си, че искам да работя за себе си и да прекарвам повече време със семейството си. Създаването на собствено проектантско студио е стъпка към това. Чувствам, че човечеството с времето някак губи от емоционалната си интелигентност и сякаш тя се превръща все повече в пречка. Светът и развитието на технологиите подхранва това неусетно. Иска ми се хората да съхранят това, което всъщност ги отличава от машините. Неподправеността е нещото, което най-много ценя у хората.

Цялото интервю, както и още много търсете в луксозното хартиено списание "Истинската скорост на жените"

С изключително магнетичния си дизайн PEUGEOT 308 Plug-In Hybrid, който е върховият модел в гамата, представя новото лице и новата емблема на марката. А с този цвят Elixir Red просто ни кара да мечтаем за приказни пътешествия на борда на един от най-технологичните автомобили – неслучайно се казва PEUGEOT i-Cockpit®. И много се гордеем, че част от него е уникалният 3D дигиталния панел пред очите на шофьора, който е разработен от българския екип в София на компанията Visteon. И за да не забравяте никога този модел, фантастичните му светлини, които символизират ноктите на лъва, ще ги забелязвате отдалече.

Снимките са реализирани на открития паркинг на столичния Сердика Център