fbpx Мишел Вълчева зад волана на Nissan Micra | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Мишел буквално прелива от енергия. Понякога в главата й се стрелкат десетки идеи, които е готова на мига да започне да реализира. Вижда изкуството във всеки елемент. Търсенията й са многопосочни, но основното послание във всяка нейна творба е радостта от живота, улавянето на всеки миг щастие, запазването на баланса между реалността и фантазията. Докато позиционираме нейния партньор във фотосесията, Мишел не чака покана, а изважда палитрата и започва да рисува с размах върху предния капак на модната градска икона Nissan Micra. Случайно минаващите покрай нас японски туристи изпадат в екстаз, забравят да слушат екскурзоводката и насочват всички телефони и камери към меките линии, които излизат от ръката на художничката. А тя изпада в още по-голям творчески транс… Усещаме я,  че буквално вибрира.

Посоката е само „Напред”

Моята “житейска скорост” категорично е 10-а, само Напред и автоматик, защото с него не губиш време в излишни движения. Обичам интензивния начин на живот, изпълнен с много нови емоции, адреналин и приключение. Аз съм позитивна, цветна, импулсивна, харизматична. Е, и малко авантюристка. Така започнах да се занимавам и с боди арт или рисуването върху тяло. Реших да изпробвам нещо ново и нестандартно, съчетавайки рисуването и фотографията, която изучавах в момента. За модел поканих най-добрата си приятелка и за да й осигуря комфорт, взех масажна маса, запалих свещи, погрижих се да има приятни аромати, сипах й чаша вино и докато се усетя, по време на рисуването, тя беше заспала. Тогава именно ми хрумна идеята за релаксиращата боди арт терапия (Sensual Body art Therapy), за която имам и авторски права. Така вече 10 години се занимавам професионално с боди арт. За мен човешкото тяло е уникално по вид „платно”, с обеми, които могат да променят изображението.

Всичко е в душата

Истинската красота на една жена се крие в душата, а силата й в нейната крехкост, нежност, грижовност и устойчивост.Външната красота е относително нещо и е до време. Аз се харесвам такава, каквато Господ ме е създал. Със своите красиви черти и недостатъци, които са като взаимно допълващи се Ин и Ян. Харесвам индивидуалността на човек, а тя също се крие в неподправения външен вид. Разбира се, добре е човек да се поддържа и полага грижи за себе си, защото така получава и повече самочувствие. Иначе всеки ден работя за изграждането на моята душевна красота.

Моето „аз”

В България има както жени с ниско, така и с високо самочувствие. Навярно се определя от това, каква инициатива поемат в живота си и какви отговорности носят. Ако се огледаме, ще видим, че доста жени много добре управляват живота си. И да си добър професионалист от висок клас и с доказани качества, няма значение дали си мъж, или жена. Тук ще добавя, че за една жена мъжът е опора и стабилност, частта, която я прави завършена. За мое щастие професията и призвание то ми съвпадат - аз съм създадена, за да съм художничка.

Отдала съм цялото си сърце и душа на това, което правя, а то е да рисувам и да радвам хората с творчеството, което създавам. И в този случай нямам нужда от мое лично време, защото във всеки един момент имам свободата да бъда „аз”. Все още не съм създала собствено семейство, но на този етап това не ме терзае, със сигурност обаче ще дойде и този момент. Разбира се, че имам още какво да постигам в професията си. Човек постоянно развива и надгражда себе си. След всеки покорен връх се появява следващият, за покоряване, на който са нужни нови умения и знания. Знам какво ще правя близката една година или по-правилно е да кажа, че имам идея и желания, но аз съм човек, който обича да следва посоката на живота и както той ме е научил, защото е по-мъдър от мен, че “ Ние предполагаме, а Господ разполага”. Така че е добре да имаме своите мечти, идеи, цели и желания, но да оставим да се случва това, което е найдобро за нас.

Сълзите пречистват

Разбира се, че плача като всеки друг човек. Но аз мисля, че както дъждът прочиства и освежава природата и отваря всички аромати е нея, така и сълзите пречистват душата. Имам и различни страхове в зависимост в какъв етап и период от живота си и сфера съм, само че аз предпочитам да се фокусирам във възможностите, а не в страховете. И по този повод ще ви разкажа една моя любима притча: Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. Рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл - той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър - той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата. Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си: „А кой вълк побеждава?“. „Този, когото нахраниш”, отговорил старият чероки.

На път

Не просто обичам да шофирам, аз обожавам да шофирам. За мен това е най-доброто средство за релакс и начин да се откъсна от всичко. Пътувайки се наслаждавам на красотата на света. Просто пускам прекрасна музика, която да радва душата ми и се оставям пътят да ме води. Все пак бих потеглила към Рим с четки, боички и платна в багажника, и с любим човек. Разбира се, с добро настроение. Знаете ли, че никога не съм летяла с въздушен балон, а много бих искала. Дали пък първо да не потегля към балоните?

текст: Ина Георгиева, снимки: Владимир Стоянов

„Ай, ама тази Микра е страхотна!”, възкликна Мишел, когато я взехме за снимките. Като ярък човек, тя остана очарована от двуцветния оранжево-сив салон на модерната градска икона. С автоматичната си скоростна кутия, 100-те конски сили и компактните си размери Nissan Micra може да покори всяко кътче на големия град. Лесно ще си намери място за паркиране, което първо да огледа през „птичия” си поглед Intelligent Around View Monitor - системата с 4 камери за 360-градусов обзор, в комбинация с камера за обратно виждане.