fbpx До 2025 г. свързаността ще достигне почти 28 терабита за секунда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

До 2025 г. свързаността ще достигне почти 28 терабита за секунда

етикети

Според Глобалния индекс за взаимосвързаност (GXI) 2023 публикувано от Equinix  се очаква глобалният капацитет за взаимосвързаност да достигне над 27 762 терабита за секунда (Tbps) до 2025 г. Това представлява комплексен годишен темп на растеж (CAGR) от 40%, което се равнява на годишен обмен на данни в размер на 110 зетабайта или достатъчен капацитет, с който да се поддържат 50 милиона автономни автомобила, всеки от които обменя над 2 000 терабайта (TB) данни всяка година. Този прогнозиран ръст демонстрира как организациите се пренасочват към въвеждане на устойчива в бъдеще инфраструктура на технологичните платформи.

Според прогнозите капацитетът за взаимосвързаност ще продължи да расте с годишен темп на растеж от над 35% във всички региони и големи метро зони на света до 2025г.

Очаква се, че както бизнесите от традиционните сектори, така и доставчиците на дигитални услуги, ще се взаимосвързват с инфраструктура в дигиталната (Edge) среда 20% по-бързо, отколкото в ядрото в глобален план.

Според индекса до 2025 г. 90% от компаниите във Fortune 500 ще се превърнат в дигитални доставчици, като ще продават и потребяват дигитални услуги.

Във всички сектори се възползват от дигиталните предимства, за да ускорят постигането на целите си в сферата на екологичните, социалните и управленски практики. 65% от вземащите решения в ИТ сектора по целия свят са посочили, че биха работили само с ИТ партньори, които са в състояние да постигнат конкретни цели за намаляване на въглеродния отпечатък. А според индекса секторът на енергетиката и комуналните услуги ще бъде водещ в темпа на растеж на дигитализацията до 2025 г., като същевременно всички организации ще търсят устойчиви начини за изграждане и разширяване на дигиталното им присъствие.