fbpx Издададоха 100 000-та виза на руснаци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Издададоха 100 000-та виза на руснаци

етикети

Посолството на Република България в Москва издаде 100 000 виза за тази година на 2-годишната руска гражданка Оксана Шишкина от град Москва. Българският посланик Бойко Коцев поздрави нейната майка Елена Шишкина, която прие визата.

По традиция Оксана и Елена Шишкини получават и специален подарък – едноседмична почивка в петзвездния хотел “ДабълТрий Хилтън”, като продължение на планирания си отдих в комплекса “Златни пясъци''. Изпращащият туроператор ТРАНСАЕРО ТУРС ще предостави безплатен самолетен билет на Оксана, а приемащият туоператор КИТТ ще подари безплатен трансфер на територията на България.

Министерството на икономиката и енергетиката на България, Посолството на България в Русия, със съдействие на българския туристически бизнес, са партньори в осигуряването на наградния фонд.

И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да пътуват и почиват в България. За месец май 2014 г. само в Москва е отбелязан ръст в броя на издадените визи от около 9%в сравнение със същия период на миналата година. Средно на ден в консулството се издават по 4000-5000 визи.