fbpx Новогодишен оперетен бал на 28-ми декември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новогодишен оперетен бал на 28-ми декември

 

Звездите на Музикалния театър канят на празничен концерт-спектакъл  на 28-ми декември от 19 часа в зала 1 на НДК. След изключителния успех на Новогодишния оперетен бал миналия декември солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър подготвят празнична феерия от най-обичаните оперети на Щраус, Лехар, Калман и Офенбах.

Виенските валсове и маршове на Щраус и Лехар, огненият чардаш на Калман и жизнерадостният канкан на Офенбах ще звучат в изпълнение на балета и оркестъра на Музикалния театър под очарователната палка на маестра Любка Биаджони. Солистите на Музикалния театър ще изпълнят откъси от най-прочутите оперетни шедьоври „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Веселата вдовица”, „Цигански барон”, „Прилепът”.

 

В Новогодишния оперетен бал на 28-ми декември в НДК ще участва и детска балетна школа с фрагмент от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски.
Накрая всички солисти и хорът ще „вдигнат” прочутата Наздравица от второ действие на „Прилепът” от Щраус. На финала солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър ще изпратят публиката с жизнерадостния Радецки марш на Щраус.
Режисьор на станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал е проф. Светозар Донев.
Цените на билетите са от 20 до 60 лева.