fbpx Започва фестивалът за съвременен танц и пърформанс „Антистатик" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва фестивалът за съвременен танц и пърформанс „Антистатик"

На 12 май (петък) започва 10-тото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик". В продължение на 10 дни на 7 места в София ни очакват 16 наелектризиращи събития в различен формат и мащаб. Артистичната програма представя 7 пърформанса на реномирани артисти от България, Сърбия, Австрия, Франция, Полша, Германия, Израел и Япония. За ежедневните къси съединения се грижи богата съпътстваща програма, съставена от уъркшопи за професионалисти и любители, интригуващи лекции и предизвикващи сърцебиене партита. И всичко това е с траещ романтичен привкус, какъвто го разбира съвременното сценично изкуство: позволяващ дълбока интимна близост, но без да задължава.

Така например и през 2017 г. артистите и зрители продължават да имат възможност да „загреят“ заедно преди повечето представления. Warm Up подходът е уникално решение на „Антистатик“, което доказано работи и помага за неусетното, съвместно навлизане в сценичния свят. Формулата му предвижда артистите да посрещнат публиката предварително и да я въведат чрез избрани фрагменти от работата си. Програмата на Warm Up сесиите вече е публикувана, а входът за тях е свободен. И понеже истински добрите срещи не приключват отведнъж, след пърформансите „Антистатик“ отваря пространство за приятелски разговор с гостите, в което неудобни въпроси няма.

За десетото издание на Антистатик като стипендианти на фестивала пристигат участници от Сърбия, Македония,Румъния, Унгаря, Египет и САЩ.

Романтичният нощен ритъм на фестивала пък ще бъде поддържан от тематични партита. Композиторът-експериментатор Емилиян Гацов-Елби, чиято авторска музика познаваме от множество представления през последните години, е подготвил специален романтичен плейлист за откриващото парти на фестивала на 13 май от 21:30 часа в Red Cafe Beati, Център за култура и дебат „Червената къща“. Той обещава да бъде „сапунена опера за ушите, танцувални химни на една вече изгубена от експерименти емоция, от която тялото ще се движи по-романтично“.

За да се погрижи за романтичния тонус на „Антистатик“, специално от Скопие пристига и едно от най-свежите открития на клубната сцена в Македония и на Балканите – DJ Виолета Качакова. На 19 май от 22:00 часа в  Supa Star (бул. „Дондуков“ 17) тя ще ни пренесе в антистатично състояние на тялото и ума със силна селекция от танцувална музика. Входът и за двете партита е свободен и включва романтичен комплимент.

И ако досега „Антистатик“ е представил на софийската публика повече от 90 представления на едни от най-иновативните и значими танцови артисти на българската и международна сцена, то с 10.Антистатик броят им надхвърля 100.