fbpx Стефка Славова зад волана на Skoda KAMIQ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

 

Като всеки дисциплиниран спортист Стефка пристига от Ботевград 10 минути преди уречения час за снимки и слизайки от колата, вече е широко усмихната. Гледаме я и не вярваме, че е майка четири деца, последното, от които e роденo точно преди година. Изглежда перфектно, излъчва душевен баланс и доброта. За да сме сигурни, че на 34 г. вече е създала своя малък отбор, пак я питаме дали всички деца е родила тя. А Стефка отговаря утвърдително и добавя с усмивка: „И всичките са от един татко!... :)”.

Няма как да не сме впечатлени. Напълно осъзнаваме, че в натовареното й ежедневие да отнемем един полуден, за да дойде до София и да се върне, й коства сериозна организация. Тя обаче ни успокоява, че няма за какво да се притесняваме. „Всичко е под контрол!”. Споделя ни, че леко се притеснява, защото не обича да е във фокуса на прожекторите, но изпълнява всяка стъпка, която й казваме. Междувременно ни разказва, че иска повече деца да спортуват и въпреки че в Ботевград имат отлична баскетболна зала, все още е трудно масово да я посещават. Но все пак има надежда и трябва да се положат сериозни усилия.    

 

Дали ще дойде време да вървя на автоматична скорост?

Житейската ми скорост може би е 7-а. Бих искала да бъде автоматик, но поне засега няма шанс, защото ми се налага да преминавам през всички скорости в ежедневието, за да успея да изпълня всички ангажименти.

 

Външната  красота е отражение на вътрешната

Колкото и клиширано да звучи, истинската красота на жената се крие във вътрешността й. Хората ни виждат така, както ние се чувстваме, а не, както се опитваме да изглеждаме. Каквото и да правиш, не можеш да излъжеш. Външната  красота е отражение на вътрешна и винаги се забелязва в излъчването и поведението на жената. Нейната силата се крие в увереността в собствените възможности и вярата, че може да се справи с всичко. В това не само да изгради семейство, но и да успява да  поддържа хармонията и баланса между личен и професионален живот.

Въпреки че българките са считани за едни от най-красивите жени, смятам, че до голяма степен им липсва самочувствие и увереност. Това е една от причините за масовото прибягване към естетични корекции. За съжаление обаче, така ставаме свидетели на масов култ към търсене и поддържане на една и съща визия. Вероятно идва от липсва на внимание, което се опитват да спечелят чрез външния си вид, а не чрез истинската си същност, умения и способности, които притежават. Аз вярвам, че всяка жена е уникална именно с тези черти, които природата й е дала, със своето излъчване, същност и отношение към живота.

В последните години българките доказват, че могат да се справят наравно с мъжете. Да работят успешно на всякакви позиции, да управляват големи корпорации и най-вече да носят отговорност, наред с това да имат семейство. За мен то е всичко. Въпреки това смятам, че до известна степен те биват подсъзнателно подценявани. За съжаление мъжкото его не позволява все още да признае силата на жената.

 

Смисълът да си достойна личност

Лично аз имам своите планове и мечти за следащите години и смятам да ги гоня, но на дневен ред в момента е отглеждането и възпитанието на децата ми. Искам, на първо място, те да станат добри хора и достойни личности и да възпитам в тях най-важните морални ценности. И не го казвам, защото е модно така да звучи, а това е моето виждане, аз самата съм възпитана така. Затова понякога плача за един от най важните хора, които изгубих - баща ми. Негативизмът в хората също е нещо, което ме натъжава и дори може да ме накара да заплача понякога, но това не е признак на слабост, а начин да се освободя от тази емоция и мисля, че след това се чувствам още по-силна. Искам да се развивам в областта, в която работя в момента и да видя нашият баскетболен клуб „Балкан“ на високо европейско ниво в следващите години. 

 

Най-добрата компания в живота

Намирам душевно спокойствие в спорта. Обичам да поддържам форма с фитнес и както и много други жени се разтоварвам с шопинг терапия. Въпреки натовареното ежедневие мога да кажа, че никога никой не ми отнема свободата да бъда себе си. Е, липсва ми време да пътувам и да посетя някои места, за които си мечтая от дълго време. И може би ще го направя, когато децата ми пораснат повече. Засега, понеже буквално обожавам да шофирам, разчитам на по-кратки пътешесвия и както можете да се досетите почти никога не съм сама. Така че, дори и на дълъг път да тръгна, винаги ще имам една от най-добрите копании. Защото за мен семейсвото е всичко!

Негативизмът в хората също е нещо, което ме натъжава и дори може да ме накара да заплача понякога, но това не е признак на слабост, а начин да се освободя от тази емоция и мисля, че след това се чувствам още по-силна. Искам да се развивам в областта, в която работя в момента и да видя нашият баскетболен клуб „Балкан“ на високо европейско ниво в следващите години.

 

Домашният отбор с четири деца

С четири деца много рядко ми се случва да имам свое лично време. Гледам да подреждам ежедневието си така, че да върша работата си достатъчно професионално, но семейството ми да не усеща моята липса. Имам трима синове и една дъщеря. Всеки един от тях има нужда от моето внимание и определени грижи - от хранене и смяна на памперси, подготовка за училище до това да ги закарам на тренировка, курсове, уроци. Понякога съм като таксиметров шофьор – докато вземам единия, оставам другия, в това време третият се нуждае от мен. 

Наред с това ме чакат и всички домакински задължения като всяка една жена, но мога да кажа, че успявам да се справя. Не се оплаквам. Благодарна съм и на моите близки и роднини за това, че ми помагат. А и по-големите деца много помагат също. Благодаря и на мъжа ми, който винаги е до мен. Защото за една жена мъжът е силата, опората в семейството, приятелят и човекът, който ще направи всичко, за да успееш, дори да се превръща в най-големия ти съдник понякога. И ако се върнем по-горе, мъжът е и в основата за излъчването на една жена.

 

Най-добрата компания в живота

Намирам душевно спокойствие в спорта. Обичам да поддържам форма с фитнес и както и много други жени се разтоварвам с шопинг терапия. Въпреки натовареното ежедневие мога да кажа, че никога никой не ми отнема свободата да бъда себе си. Е, липсва ми време да пътувам и да посетя някои места, за които си мечтая от дълго време. И може би ще го направя, когато децата ми пораснат повече. Засега, понеже буквално обожавам да шофирам, разчитам на по-кратки пътешесвия и както можете да се досетите почти никога не съм сама. Така че, дори и на дълъг път да тръгна, винаги ще имам една от най-добрите копании. Защото за мен семейсвото е всичко!

 

текст: Ина Георгиева, снимки: Владимир Стоянов

Въпреки че Стефка кара най-големия автомобил на Skoda KODIAQ (напълно обяснимо), остава много приятно изненадана от най-новото попълнение на чехите – KAMIQ, който перфектно съчетава предимствата на SUV моделите, като повисока позиция на седене и по-голям просвет, с функционалността на компактните автомобили. Отива й прекрасно на високия ръст. Оборудван с най-съвременни асистиращи и инфоразвлекателни системи на големия, много голям виртуален кокпит за шофьора (10.25) с пет изгледа, удобен 9.2 инчов свободностоящ тъчскрийн дисплей в в центъра,  щедро вътрешно пространство и повече от 20 Simply Clever (умни) решения, като странични протектори на ръбовете на вратите, които се появяват, когато вратите са отворени, например, този напълно нов модел може да има всички предпоставки да бъде основен играч в сегмента на градските кросоувъри.