fbpx Фишинг атаки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Базираният на изкуствен интелект фишинг засяга над 90% от организациите и допринася за нарастването на имейл атаките с 222% през 2023 в сравнение с втората половина на 2022.
През изминалата година кибератаките са засегнали 120 държави, като са били подхранени от спонсориран шпионаж от страна на правителствата, а операциите за оказване на влияние – също са се увеличили.
През последните седмици станахме свидетели на няколко фишинг вълни в българското онлайн пространство, насочени към клиентите на големи компании - банки, мобилни оператори, куриерски фирми, както и хостинг доставчика СуперХостинг.БГ.
Рансъмуерът продължава да е водеща заплаха за големите и средните бизнеси, включително правителствени организации. Той подчертава и как свръхсложността в ИТ и инфраструктурата води до повишаване на атаките.
Повечето компании бяха против хоум-офиса и с неохота изпратиха свои служители да работят от вкъщи. Изключение направиха основно организации със сериозен опит и в ИТ индустрията.
Защита от следващо поколение е новият продукт  Acronis Cyber Protect 15, който интегрира бекъп, възстановяване на информация след срив, антималуер защита, киберсигурност и инструменти за управление на крайни устройства само с едно решение.