fbpx 31% от компаниите се борят с ежедневни кибератаки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

31% от компаниите се борят с ежедневни кибератаки

Водеща снимка
Да

31% от компаниите се борят с ежедневни кибератаки

Защита от следващо поколение е новият продукт  Acronis Cyber Protect 15, който интегрира бекъп, възстановяване на информация след срив, антималуер защита, киберсигурност и инструменти за управление на крайни устройства само с едно решение. Тази единствена по рода си интеграция елиминира сложността от осигуряването на киберсигурност в организацията, като същевременно подобрява нейната позиция за възстановяване на данни и дава възможност за по-висока производителност.

Новият продукт идва в момент, когато компаниите се борят да защитят своите данни и инфраструктурата си от рисковете при новия отдалечен модел на работа. Acronis Cyber Readiness Report, в който са взели участие 3400 глобални компании и служители, работещи дистанционно, вследствие на продължаващата пандемия от COVID-19, разкрива, че 92% от анкетираните компании казват, че са въвели нови технологии, позволяващи отдалечена работа, включително инструменти за съвместна работа на служителите, поверителност и киберсигурност на крайни устройства.

92% от анкетираните компании казват, че са въвели нови технологии, позволяващи отдалечена работа

Предизвикателството за организациите е, че управлението на защитата на данните във фирмената мрежа и всички тези нови устройства с помощта на множество различни решения е скъпо, сложно и отнема много време. Липсата на интеграция също създава пропуски в защитата на организацията, от която киберпрестъпниците се възползват.

Според проучването на Acronis, тъй като хакерите са насочени към служителите, работещи отдалечено, фишингът, DDoS и видеоконферентните атаки са най-често използваните тактики.

- 39% от компаниите са претърпели атака по време на видеоконференция през последните три месеца, тъй като служителите разчитат на приложения като Zoom, Cisco Webex и Microsoft Teams. Наскоро Cisco разкри уязвимост в приложението си Webex, която може да позволи на хакерите да отварят, четат и крадат ценно съдържание.

- Атаките със зловреден софтуер като рансъмуер също са се повишили по време на пандемията като  31% от компаниите докладват за ежедневни кибератаки включително през месец юли, когато се твърди, че водещ производител на GPS технологии е платил 10 милиона долара в рансъмуер атаката WastedLocker. Acronis Cyber Protection Operating Centers (CPOCs) установха, че 35% от крайните устройства на клиентите са били изложени на атаки от зловреден софтуер в началото, когато все още са били в процес на внедряване на Acronis Cyber ​​Protect.

- Фишинг атаките се случват на много високо ниво, което не е изненадващо, тъй като в доклада се установява, че само 2% от компаниите вземат предвид филтрирането на URL адреси, когато оценяват решение за киберсигурност. Тези наблюдения показват, че служителите, работещи отдалечено, са уязвими от фишинг атаки - Acronis CPOCs откриха, че приблизително 10% от потребителите са кликнали върху злонамерени уебсайтове през май, юни и юли.

Тези констатации на Acronis и външно изследване илюстрират защо организациите се нуждаят от решение за киберзащита, което намалява сложността и подобрява сигурността в подкрепа на отдалечената работна среда, като то трябва да бъде ефективно.

Модерният кибер пейзаж изисква модерна защита

“Картината на кибератаките се промени драстично през последните няколко години и особено през последните шест месеца. Традиционните самостоятелни антивирусни и бекъп решения не са в състояние да осигурят защита срещу модерните киберзаплахи,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “Организациите, които се модернизират с интегрирана защита на данни и киберсигурност не само получават по висока сигурност, но и намаляват разходите си и подобряват ефективността си. Автоматизацията и рационализираното управление на Acronis Cyber ​​Protect 15 дават възможност на всеки бизнес да намали риска, да избегне принудително спиране и да увеличи производителността на своя ИТ екип.”

С уникалната интеграция на Acronis Cyber ​​Protect 15 за защита на данните и възможности за киберсигурност от следващо поколение - включително базирана на AI поведенческа детекция, която спира атаки в самото начало, филтриране на URL адреси, оценки на уязвимостта, видеоконферентна защита и автоматизирано управление – организациите се защитават от съвременните кибер заплахи, като същевременно са уверени, че могат да възстановят своите данни и системи по-бързо от всяко друго решение.

- 10% от потребителите могат да кликнат върху злонамерени линкове, което води до фишинг атаки, но филтрирането на URL адреси в Acronis Cyber ​​Protect блокира всички тези сайтове - защитавайки потребителите, техните устройства и данните на тяхната компания.

- Защитата за видеоконференции защитава работата на приложения като Zoom, Webex и Microsoft Teams.

- Тествания, направени от независими лаборатории за киберсигурност като AV-Test и Virus Bulletin показват, че Acronis Cyber Protect засича 100% от малуер атаките. Ако производителя на GPS-и имаше Acronis Cyber Protect, никога не би платил $10 милиона откуп.

Въз основа на текущото ниво на кибератаките, уникалната интеграция на бекъп и киберсигурност позволява Acronis Cyber ​​Protect да предотвратява приблизително 150 милиона щатски долара директни загуби на своите клиенти всяка година.

Бъдещето на защитата

Цялостната киберзащита, предоставяна от Acronis Cyber ​​Protect, ще продължи да бъде жизненоважна в постпандемичната обстановка. Тъй като 88% от анкетираните служители, които работят дистанционно, очакват да продължат да работят по този начин до известна степен дори след приключване на пандемията, гарантирането на тяхната защита и киберсигурност ще изисква вид интеграция и автоматизация, открити само в решението Acronis Cyber ​​Protect 15.

Предимствата за бизнеса вече се възхваляват от организации, които са изпробвали Acronis Cyber Protect 15. Мрежовият администратор на HomeBuys.com Jorge Alexandres отбеляза: “Възможността за обединяване на бекъп и възстановяване, с отдалечен работен плот, пач мениджмънт и антималуер в един инструмент предоставя голяма стойност. Вместо да използвате два или три инструмента, трябва да използвате един инструмент с една конзола.”