fbpx Геймърите живеят ”двойствен живот“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Геймърите живеят ”двойствен живот“

Ново проучване показва, че над половината (52%) от геймърите се идентифицират с онлайн алтер-егото си повече, отколкото с истинското си аз от реалния живот. Вдъхновени от тази дуалистична природа, Lenovo се колаборира с художника на комикси и дизайнер на игри Салва Еспин, за да създадат заедно лимитирана колекция от стикери, които събират в едно онлайн и офлайн света.

Дигиталният свят наистина е матрица на реалния. Според него, геймърите се чувстват най-много себе си, когато играят вкъщи (58%) или когато общуват с приятели и семейство (52%) и едва на трето място усещат истинската си същност, когато практикуват друго хоби или споделят други интереси, различни от гейминга (46%).

С почти 60% от геймъри, които избират гейминг живота след работа, резултатите показват, че има професии, представителите на които се чувстват най-много себе си, когато играят определен жанр игри. Според проучването на Lenovo, чиновническите служители (44%), медицинските и здравни работници (42%), финансовите служители (38%) и научните работници (40%), например, се чувстват най-много себе си, когато играят стратегически игри. Докато работещите в компютърния сектор са най-много в кожата си, когато играят ролеви игри (45%).

Много геймъри живеят “двойствен живот“, но рядко тази двойственост се чества. Докосвайки се до този начин на живот с много „скинове“, Lenovo Legion си колаборира със Салва Еспин, художник на комикси и дизайнер на игри, известен с работата си за Marvel и герои като Deadpool, She-Hulk, X-Men и Wolverine, за да създадат заедно серията стикери Second Skin („Втори скин“ - в буквален превод „втора кожа“).

Салва Еспин коментира: „Беше невероятно да съм част от този проект, който ми позволи да се отдам на всичките си страсти едновременно – дизайн, гейминг и технологии. Целият творчески процес беше повече от приятно изживяване, работейки в тясно сътрудничество с екипа на Lenovo, за да оформя петте дизайна, които най-добре илюстрират резултатите от проучването. Персонализирах и собствения си Lenovo Legion 7 със стикера, който илюстрира двойствеността между моето професионално аз и алтер егото ми в игрите, и нямам търпение да видя как тези дизайни ще станат част от лаптопите на други геймъри!“

Стикерите са олицетворение на това как би изглеждал животът, ако потънем в онлайн Аз-а си през цялото време, не само докато играем. От магьосник на кафе до рицар, който проверява медицинския си инвентар, тези стикери са предназначени да насърчат геймърите да прегърнат своето алтер его, независимо от скина си.