fbpx Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - следващото смарт измерение (блиц ревю) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - следващото смарт измерение (блиц ревю)

Samsung представи най-новото си оръжие на бойния пазар на смартфони, където битката е повече от ожесточена. Galaxy S21 Ultra, който се присъединява към серия устройства Galaxy S, предлага усъвършенствана професионална система от камери и най-яркия и интелигентен дисплей.

Макар и за кратко имахме възможност да разгледаме отблизо най-новия смартфон, който пристигна в цвят „Загадъчно черно“, както го наричат, но пък ни даде възможност да разберем кой е нашият цвят на годината чрез кратка анкета в специално създадено приложение. Е, повече от доволни сме, че „Загадъчно розово“ ще ни съпътства цялата година. Другият цвят за версията Ultra e „Загадъчно сребърно“.

Устройството е покрито с луксозно матово покритие, което му придава изтънчен и същевременно класически външен вид. Снабдено е с  Corning® Gorilla® Glass Victus ™, най-твърдото Gorilla Glass стъкло досега. Със своя с 6,8-инчов динамичен AMOLED 2X дисплей, е най-големият представител от серията Galaxy S21.

В сравнение с Galaxy S20, S21 Ultra предлага 25% по-ярка картина при 1500 нита пикова яркост, най-ярката на смартфон Galaxy, предлагана някога. С 50% подобрено съотношение на контраст, той осигурява кристалночисти, впечатляващи изображения, дори когато се ползва навън. Забелязваме го и докато снимаме гледките към Витоша, защото се случва ден с ярко, ниско зимно слънце, което по принцип е ужасно за видимостта на екраните.

И тъй като смарфоните вече в голямата си част са фотоапарати, тестваме най-вече качеството на снимките.

Galaxy S21 Ultra разполага със 100-кратен Space Zoom, който работи с първата по рода си система от двойни телекамери на Samsung - една оптична 3х леща и една оптична 10х леща, оборудвани с Dual Pixel (2PD) AF - така че може да заснеме кристалночисти снимки. Правим тест с 100-кратния зум към Витоша и кулата на Копитото и сме изумени от качеството.

С подобрения сензор Bright Night смартфона намалява шума в картината и 12-мегапикселовата технология Nona-binning заснема впечатляващи кадри в слабо осветени помещения или нощни пейзажи.

S21 Ultra разполага с четворна задна камера (ултраширокa, широкa и двоен телеобектив) с обновен 108MP сензор, с който могат да се заснемат 12-битови HDR снимки с 64 пъти по-богат цвят и над три пъти по-широк динамичен обхват. За първи път смартфон Galaxy може да снима в 4K при скорост 60 кадъра в секунда с всички обективи, включително предните и задните четири обектива. Така можеш да се превключва към различна перспектива, като запазва качество. А с опцията за снимане в 12-битов RAW формат, ставате професионални фотографи и може да се редактира до най-малкия детайл после.

Телефонът не е от най-леките – 230 гр е, но пък стои стабилно като го хванеш в ръка.

Телефонът пристигна и с елегантна кутийка с комплект безжични слушалки Galaxy Buds Pro, чийто дизайн и блясък може да мине и за авангардни обеци. Те изчистват гласа от нежеланите странични звуци с помощта на 3 вградени микрофона и устройство за улавяне на гласа Voice Pickup Unit (VPU), за кристална яснота. Един от външните микрофони има и висока степен на съотношение сигнал / шум, като допълнително елиминира фоновите звуци. Когато са напълно заредени, слушалките предоставят непрекъснати 8 часа работа, с допълнителни 20 часа резервна мощност в кутията за безжично зареждане. А качеството на звука наистина е впечатляващо, като с тях може да намалиш фоновия шум до 99% и докато слушате любимата си музика, да се потопите в концертна зала, например.

В зависимост от вътрешната памет, цената за Galaxy S21 Ultra стартира от 2549 лв