fbpx Акронис България представи новия си офис и продължава да се разраства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Акронис България представи новия си офис и продължава да се разраства

Глобалният лидер в кибер защитата Acronis преряза лентата на новия си офис в иновативната и модерна бизнес сграда NV Tower. Непрекъснато нарастващия брой служители в българското дружество е основна причина за тази промяна. Новият офис ще даде възможност за изграждане на оперативен център за кибер защита в София, както и за подобряване на инфраструктурата, използвана от всички  екипи по развойна дейност. Също така ще осигури значително по-добри условия на труд за всички служители на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност.

“Акронис е една от компаниите, която сме сертифицирали в последните години и изцяло изпълняват една моя дефиниция за лидерството, което е равно на инвестиции плюс иновации. Изключително щастлив съм, че имаме такова присъствие на сцената на високотехнологичните компании като Акронис, ” каза Стамен Янев, изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции.

През юли 2018 Acronis разшири развойната си дейност в Европа със стратегическото придобиване на българската софтуерна компания “Т-Софт”. То беше резултат от успешното партньорство между двете компании, стартирало още през далечната 2012. През 2018 основният екип на Акронис България е само 20 души. През годините започва да расте бързо и днес офисът в България е най-големия развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други. Значителна част от продуктите на Acronis се разработват тук,  предoставяйки цялостна защита срещу всякакъв тип заплахи.

Пламен Тошев, управляващ директор, Акронис България

 “Продължаваме да растем и да търсим най-добрите таланти. Acronis се ангажира да разрастне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години.  Компанията предлага разнообразни кариерни възможности в областта на разработката на софтуер, продажби, техническа поддръжка, управление на центрове за данни, маркетинг и други,” каза Пламен Тошев, управляващ директор, Акронис България.

В началото на месец септември тази година Акронис България беше призната за най-динамичната ИТ компания в България за периода 2018-2020 с ръст от 241.7% от водещата бизнес медия Капитал. През 2019 компанията получи сертификат за инвестиция клас “А” от Министерство на икономиката за инвестиция в размер на 1.2 милиона лева и също така беше наградена от Българска агенция за инвестиции в категорията “Инвестиция в иновативен бизнес”.

Екипът на Acronis в България се опитва да допринася за местната среда, като обучава индивидуални потребители, държавни институции и малък и среден бизнес за съществуващите кибер заплахи и как да защитят данните си от тях. През последните две години, особено с началото на пандемията от COVID-19 и отдалечената работа, броят на кибератаките значително се е увеличил. През първата половина на 2021 четири от пет организации са претърпели изтичане на данни, породено от уязвимости в тяхната екосистема и взаимодействието й с трети страни.

“Забележителна е огромната трансформация, която София бележи като град на иновациите. В ера на множество кибер предизвикателства засилването на присъствието на световен лидер като Акронис е ключово и показателно за развитието на местната среда. Община София с направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ усилено работи по изграждането на все по-добри условия за инвестиции в града в областта на дигиталните услуги и продукти. Екипът ми и аз сме особено мотивирани, когато усилията ни могат да носят добавена стойност за прогресиращи компании като Акронис, допринасят за развитието на стратегическите им цели и повишават оценката и позицията на София като топ дестинация за развитие на иновации и технологии на световната карта. Ползи от което има цялата общественост,” каза Генчо Керезов, заместник кмет по дигитализация, Столична община.

За да обслужва по-добре своите клиенти, партньори и доставчици на услуги, Acronis пусна нов център за данни в София в партньорство с A1, водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. С глобалната си мрежа от центрове за данни Acronis отговоря на огромен обем данни, предоставяйки най-добрите решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти.