fbpx Какви са българските геймъри? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Какви са българските геймъри?

Българските геймъри са млади, позитивни и общителни. Много от тях срещат нови приятели, докато играят, някои искат да превърнат гейминга в професия, а повече от половината споделят, че хобито им среща разбиране от техните семейства и приятели. Те са добре образовани. Работят в сферата на телекомуникациите, хотелиерството, търговията, строителството и др. Това показва последно проучване на Intel.

Профил

Най-високият процент от българските геймъри 71, 9% са на възраст между 18 и 23 години. Близо 60% от тях казват, че играят от повече от 10 години. Почти половината (49%) обичат да играят както през деня, така и през нощта. Но 38% от участниците предпочитат тъмните часове. Според проучването, мнозинството са мъже 88, 4%, докато жените са едва 11, 6%. 31, 5% от геймърите прекарват над 5 часа на ден в игри.

74 ,8% от българските геймъри казват, че предпочитат ролеви игри Role Playing Games (RPG) а 17,9% харесват да играят стратегически игри.

Избор на гейм машина

Проучването показва, че повечето от българските геймъри предпочитат да играят на РС. Интересна тенденция е, че тези, които играят от над 10 години, предпочитат да играят или на РС или на лаптоп/2 в 1 устройство.

PC-то се преоткрива и продължава да бъде важно за потребителите, особено в области като гейминга. Затова, ако не можете да си позволите нова машина – никога не е късно за ъпгрейд и подобрение.

Нуждата от РС-подмяна/ъпгрейд

Българските геймъри проявяват голям интерес към новите технологии и 57, 9% от тях биха искали да обновят своята гейминг машина всяка година. Реалността обаче показва, че не подменят или ъпгрейдват своята гейм машина много често, а на 2, 4 или 3 години.

Причините, поради които геймърите би трябвало да вземат предвид редовното обновяване на своя компютър са няколко:

  • Новите компютри са три пъти по-бързи, отколкото тези отпреди 4 години;

  • PC- тата днес са много по-лесни за използване, като предлагат възможности и увеличена производителност за нови изживявания;

  • По-ниско потребление на енергия с до 20% спрямо стар РС от преди 4 години;

  • Скоростта на обработка до 30%, което прави ежедневните задачи по-бързи;

  • Днес, компютрите стартират само за секунди. Един 4годишен стар РС може да направи това за повече от минута.;

  • PCтата имат USB 3.0 outputs, които могат да прехвърлят 500 снимки за 23 секунди. На един стар компютър, използващ USB 2.0, това ще отнеме почти минута

  • Настоящите PC-та са по-леки с до 1 килограм, в сравнение с тези отпреди 4 години;

  • Intel-базираните 2 в 1 устройства са подходящи за мейнстрийм гейминг и предоставят уникално тъч скрийн изживяване.