fbpx Нора Шопова зад волана на Mercedes С класа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Лицето на Нора Шопова грее от кориците на стотици реклами, модни списания и смислени кампании. Категорично можем да кажем за нея, че тя е панагюрското модно съкровище. И е истинска звезда. От скоро тя е и лице на Българската национална телевизия. Имахме удоволствие да се докоснем и до греещата душа на Нора, която струи от всеки кадър и дума в интервюто ни с нея. Тя носи със себе си не само красотата, но и силата на българката. Безкрайно елегантна, фина, деликатна и грациозна, тя застава пред камерата ни, която буквално я обожава. Работата с нея е емоционален заряд. В един от снежните дни на тази зима се срещаме в горещия дом на една друга звезда и прекараното време заедно е изпълнено с финес, професионализъм и човечност. Ето какво ни сподели:

Жената днес и утре

Няма да се изморя да повтарям, че красотата е субективна. Тя е съвкупност от душевни и визуални качества - с други думи калокагатия. Лично моята сила се крие в упоритостта и реализма, с които посрещам трудностите. Аз съм това, което съм. Чертата, която бих променила в характера си, но ми е трудно и работя по въпроса, е емоционалността. На моменти съм свръхчувствителна

Мястото на жената

Не мисля, че самочувствието на една жена има отношение към националната принадлежност. Човек е цял и уверен, когато постига целите и мечтите си. Те, от своя страна, се осъществяват само благодарение на индивидуалните качества и силата на духа. Женската ни същност няма само един определен момент на осъзнаване. Освен това предполагам просто съм родена и закърмена със своята женска същност. Нося усещането за жена в очите, походката и усмивката си, които всяка една дреха в гардероба ми подчертава.

Телевизията

Скокът от модата в телевизията беше един естествен преход, който и до днес кара сърцето ми да бие ускорено и ме предизвиква да бъда по-добрата своя версия всеки изминал ден. Работата в БНТ ме кара да се чувствам пълноценна. Всеки ден утъпквам пътя си на спортен журналист с постоянство и желание за нови знания. Най-много обичам да гледам тенис на корт, но на практика бягането е движението, без което не мога. В крак с модата Дали това да си супермодел те прави супержена - не мога да кажа. Супержени са майките. Аз просто съм много добра в това, което правя. Модната индустрия се променя със скоростта на светлината и не съм убедена, че сегашната й проява е най-добрата до момента. Надявам се част от трендовете да изчезнат по-бързо и светът отново да се обърне към класическото проявление на фешън индустрията. В крайна сметка градинарят не може да бъде месар, а адвокатът - лекар. Така е и в модата, тя не е лъжица за всяка уста.

Балансът в семейството

Мъжът е необходимото щастие, което кара жената да се чувства цяла. Формулата, която работи за мен, е вкоренена в баланса между професионалната и личната среда. В това да изпитвам удоволствие от всичко, което правя и най-важното - не бих постигнала нищо без страхотния ми съпруг, защото той винаги е до мен и ме подкрепя. За мен семейството е всичко и съм невероятно щастлива, че през 2021 г. с Траян създадохме нашето. Аз винаги съм била традиционалист и вярвам в силата и обаянието на брака. Нищо не се е променило във взаимоотношенията ни с Траян, освен това, че „отметнахме“ един life goal. Дори за някои хора бракът да е просто мода в момента - нека! Какво по-хубаво от създаването на нови семейства и запазването на традициите?

Времето

Удоволствие ми доставя да пия кафето си на спокойствие и тишина сутрин. Винаги намирам време за себе си. То ми е нужно, за да презареждам, когато съм претоварена. Най-много се разтоварвам, когато съм сред природата или в родния ми дом - в Панагюрище. На този етап от живота ми времето не ми стига за по-дълги пътувания. Много ми се иска да си взема 2-3 седмици отпуск и с мъжа ми да отидем някъде из Южна Азия или Латинска Америка. Да се изгубим в чуждата култура и да бъдем завладени от красотата на непознатата, дива природа. За съжаление това ми липсва в момента. Но се опитвам да откривам положителното и да си взимам поука дори от трудните моменти. Гледам да не си позволявам слабости и да плача. Моментите на щастие преобладават в живота ми и се опитвам да си набавям все повече и повече такива.

Нямаше как да не съберем две звезди и срещата им е изпълнена с много класа и блясък. Елегантността на новата C класа на Mercedes е в абсолютен синхрон с Нора. Това е автомобил, който има от всичко по много – ефективно задвижване, дигитален интериор и модерен дизайн. Моделът предлага последното поколение на инфотеймънт системата Mercedes-Benz User Experience (MBUX), а интериорът e още по-дигитален и интелигентен. Хардуерът и софтуерът предлагат брилянтни изображения на LCD екраните , които улесняват управлението на автомобила и функциите за комфорт. Видео изображение с добавена реалност показва заобикалящата среда пред автомобила и движещи се обекти се показват на централния дисплей. А дългите пътешествия с него са истинско удоволствие.