fbpx Надежда Трифонова, NRG Brands: Когато направиш настоящето по-интересно, не трябва да се тревожиш за бъдещето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Надежда Трифонова е създател и творчески директор на криейтив агенция NRG Brands. Тя беше един от панелисти на Дамски форум Скорст 23 и сподели повече за създаденото от нейната агенция в партньорство с българското представителство на АUDI преди няколко години единствен по рода си Майсторски шофьорски курс за жени.

текст Елица Стойчева

ЖЕНАТА ЗАД ВОЛАНА

Нерядко изразът “жена зад волана” е приеман от много мъже с усмивки, но в тези усмивки прозира неглижиране и обидно отношение. Това често е и повод много дами да изпитват дискомфорт, когато шофират, дори до тях да е най-близкият им човек. Острите забележки и дребнавостта създават една токсична атмосфера в купето, която кара жените да се чувстват неправоспособни. Много дори се отказват от това да шофират, за да не изпитват този тормоз отново и отново. В такива моменти е важно да има кой да подаде ръка.

Кампаниите, които подкрепят жените шофьори, заедно с курс за подобряване на шофирането липсваха дотогава в България. Дълго време след края на кампанията продължавахме да имаме обаждания от дами, които търсят подкрепа. Специално за кампанията ни разрешиха да промени логото на АUDI. Живеем в свят, в който, ако една компания е по-консервативна, то тя е по-неприспособима. Когато тя е с високо самочувствие и позиция, не се страхува да експериментира и с визуалния си образ. Разбира се, за да се стигне до този резултат, в преговорите от нашия екип участваха жени, които наклониха везните още повече.

ВЕРНИЯТ ПЪТ

Професионалният избор е свързан най-вече с моето образование. Завърших училище по-рано като взех две години за една и така на 17 вече имах средно образование. Реших да кандидатствам Право, естествено, с лек натиск на родителите ми, но не ме приеха. Тогава се насочих към друга моя страст - рисуването и записах Кино в класа на Доньо Донев, а пък на следващата година при кандидатстването ме приеха и Психология и така си вървях с две специалности и два университета. Накрая някак естествено ги обединих в рекламата. Тези две посоки се оказаха ключови затова, което правя и сега.

СБЪДВАНЕТО

Мечтите не познават граници и могат да се сбъдват навсякъде. Разбира се, че и в България могат да се случват креативни мечти. Важна е идеята и смелостта да ги реализираш. Не по-малко важно е да имаш и смели партньори срещу себе си, които няма да се огънат и ще ти помогнат.

Няма рецепта за добрите креативни идеи. Успехите са свързани и с личните качества. Не се чувствам огромен капацитет, за да давам насоки как да предизвикате креативността си, но мога да ви кажа аз от какво се ръководя. Това, което аз се опитвам да правя, е да не следвам утъпканите пътища, защото те не могат да ни изненадат с нищо. Опитвам се и да не правя и много дългосрочни планове, а да живея тук и сега, защото така не се ограничавам от възможността да срещам нови, неподозирани възможности в настоящето.

Когато направиш тук и сега настоящето по-интересно, можеш да не се тревожиш за бъдещето.

Партньори на Дамски Форум Скорост 23 са AUDI, glo, Vivacom Art Hall Oborishte5