fbpx Ани Илиева зад волана на SsangYong Rexton | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Ани винаги е усмихната и лъчезарна. Синьозелените и очи излъчват позитивност. В същото време тази елегантна дама е и доста екстремна – ако ви стиска или търсите повече адреналин, седнете до нея да ви повози с … 260 км/ч., например. Може го! Защото шофирането е в кръвта и. Със същата страст обаче се отдава на работата и семейството си. Истински успешна се чувства, когато завърши даден проект, но с нетърпение очаква новите предизвикателства.

Житейската скорост

Житейската скорост е променлива при всеки. В различен период от живота предавките се сменят. В повечето случаи, когато човек се изгражда, доказва и израства, живее на високи обороти, след което настъпва умереност. Рисково е обаче да си постоянно с висока скорост, защото загубиш ли баланса, може да катастрофираш. В личен план ръчното управление е за предпочитане. Когато приемам дадено предизвикателство и се почувствам готова за него, уловя ли момента, свалям предавката и ускорявам.

Красотата е в душевността, излъчването и в усмивката

Това, което наричаме женственост, е магнитът, с който всяка дама привлича. Човечеството е възприело женската красота като изкушение и често е обект на творчески интерес.

Ако външната красота е допълнена и с чар, блясък в очите, целеустременост и лъчезарна усмивка, то жената е напълно завършена и може да покорява и успява. Аз харесвам себе си такава, каквато съм и ако искам да променя нещо, просто го правя… и всичко с усмивка

Българката трябва да е горда и достойна жена. Тя е работлива, умна, ерудирана и се стреми винаги да изглежда добре. Тя съумява както да доказва себе си в професионален план, така и едновременно с това да създава домашен уют, и да бъде прекрасна и любяща майка. Реално събира много образи - умее да се организира по най-добрия начин и да съчетае няколко дейности за кратко време - в офиса, в училището, при фризьора, в кухнята. И всичко това някак успява да свърши с усмивка. Българката е жена със самочувствие и има защо.

Смятам, че жените в България са се доказали в професионален план. Имаме прекрасни примери - модели, актриси, лекари, бизнес дами, политици, така че при това положение не можем да говорим за неравенство. Друг е въпросът, че понякога мъжът проявява доза недоверие към жената, особено ако тя е красива. Но след като изслуша нейните посоки и аргументи, това недоверие може бързо да се изпари.

Мъжът и жената се допълват така, както ги е създала природата

Мъжът е различната гледна точка. Той е сила, опора, увереност, разум. В него виждаме бащата, брата, приятелят, бизнес партньорът, синът... Признавам, че аз обожавам мъжете. Ние, жените, сме доста емоционални поради променливия ни хормонален статус и под въздействие на емоция можем да допуснем грешки или да изпитваме чувство на несигурност. Имаме нужда от мъж, за да сме уверени, спокойни и разумни. Мъжът и жената се допълват така, както ги е създала природата. Силният пол е навсякъде около нас, а ние подсъзнателно се стремим да го достигнем, даже ако може и да го надминем. Неслучайно в тази битка на половете се опитваме да превземем изцяло мъжки професии.

Просто не плача

Аз не плача, не съм научена. Сълзите не могат да разрешат нито един проблем според мен. Някои хора се разтоварват плачейки и съм чела, че е полезно, но това е въпрос на възприятие и създадени навици в ранна детска възраст.

Семейството е истински рай

Израснала съм в стабилно и сплотено семейство. Обичана и уважавам съм и давам моята любов към всеки член на семейството, а за щастие то е голямо и това е истински рай. Ние сме добри хора и се стремим да сме все по-знаещи и можещи във всяко отношение. За да бъде човек успешен в професията, трябва да има подкрепата на близките, защото не е лесно да се постигне баланс в професионален и личен план. В зората на кариерата си, когато се борех и исках да се наложа като успешен търговец, нямах личен живот. Всичко беше работа, работа и пак работа. В един момент почувствах, че нещо трябва да променя, защото така не може да продължава.

Водещото ми мото е: „Каквото и да правя, трябва да го правя добре!“. Така започнах силно да разграничавам дейностите. Работя отдадено, но заключа ли офиса, заключвам и ангажиментите там. Не пренасям работата вкъщи и домът - в работата си. Когато се забавлявам, се отдавам напълно на хубавите емоции, когато правя салата се старая да бъде най-вкусната, когато се смея, е от сърце. Човек трябва да умее да изключва и превключва, за да изживява пълноценно всяка ситуация и момент. Ако не съумее да постигне това ясно разграничаване в професионален и личен план, дори да е успешен в работата си, ще е товар за близките, защото те няма да го притежават напълно. Ще е физически с тях, но не и мислено.

Сливане с автомобила

Обичам колите и чета с интерес новости за тях. Харесвам много джиповете, които продавам - те са мощни, удобни,красиви и стабилни. Изучавам ги, искам да почувствам поведението им, предела на възможностите им, изследвам ги до пълно опознаване. Поради естеството на работата ми имам възможността често да сменям моделите. В свободното си време обичам да шофирам, най-вече на дълъг път и да слушам музика докато пътувам.

Мечтая да се озова на място с много история и красива природа, да наема рент-а-кар, да обикалям и разглеждам. За съжаление в този забързан свят не успяваме да отделяме достатъчно време за хобитата си. Многото проекти, които трябва да изпълним, ангажират голямата част от живота ни.

С много добро впечатление съм от дамите шофьори. Не е за подценяване факта, че много от тях дори са по-добри от мъжете. Искам само да дам съвет на всички зад волана - когато някой бърза и иска да изпревари, дайте му път, защото невинаги бърза от добро. Много агресия виждам на пътя и това ме натъжава. Нека бъдем по-позитивни и толерантни. Ако пристигнем с една-две минути закъснение, няма да е нещо съществено.

Не обичам думата страх

В професионален план нямам особени страхове, по-скоро бих го определила като усещане за несигурност, което е породено от динамично променящата се обстановка. Не обичам думата страх. Смятам, че като усещане е вреден и пагубен, затова усетим ли го, трябва на мига да го заменим с кураж. Човек може да постигне целите си, ако вярва в тях и има кураж да действа. Много са важни също така мотивацията, упоритостта и подкрепата. Имам подкрепата от добър и стабилен екип, които дава всичко от себе си, за да бъде работата качествено свършена. Гордея се, че имаме служители и с 20-годишен стаж, които са много добри и доказани специалисти. Ядосвам се обаче понякога, че не можем да намерим нови кадри, заради дефицита на знаещи и можещи.

Следващите 20 години

В следващите години искам да видя „Ратола” още попросперираща. Искам да видя още доволни и усмихнати клиенти. Често се срещаме с хора, които невинаги знаят, какво точно искат. Ние сме тези, които трябва да усетим техните нужди и да им предложим най-доброто. Имаме много идеи за допълнително развитие и със сигурност ще ги осъществим, но това е свързано с много труд, постоянство, добра организация и всеотдайност.

текст: Ина Георгиева, снимки: Владимир Стоянов

Автомобилен партньор на Ани Илиева в тази сесия е четвърто поколение на всъдехода Rexton, който остава верен на най-добрите традиции на корейския SUV специалист SsangYong. Безкомпромисната офроуд конструкция в съчетание с 4x4, автоматична 7G-tronic трансмисия от Mercedes-Benz и мощен, но икономичен дизелов двигател са гаранция за интересни преживявания зад волана. Със сигурност в ръцете на Ани този мускуляга ще усети какво значи женска сила, но няма да се предаде лесно. Още повече, че е изграден с безкомпромисна офроуд конструкция с рама от високотехнологична гига-стомана, в съчетание снезависимо окачване и Part-time 4x4 А благодарение на инфотейнмънт системата, големият 9.2-инчов сензорен дисплей и множеството улесняващи шофирането функции, пътуването с него ще е много приятно.