fbpx Надежда Цветкова зад волана на FORD PUMA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Надя е от онези хора, които чуваш за първи път по телефона, дори не знаеш как изглежда, но вече си с усещането, че се познавате от една камара време. Директна и открита, тя сваля бариерите на мига, а чаровната ѝ усмивка те кара да се усмихнеш и ти. „Укротима само с любов, емоционална, отдадена, свободолюбива и търсеща невидимата страна на живота“, така се определя и тя самата, докато животът ѝ е изпълнен с невероятни срещи, благодарение на „голямото кино“, в което се гмурва. И въпреки, че ако „чукнете“ във всезнаещия Гугъл, почти нищо няма да откриете за Надежда Цветкова, тя е работила със звезди като Джина Лолобриджида, Морган Фрийман, Уесли Снайпс, Крисчън Слейтър… (е, вече почти й завидяхме).

В последните пет години работи в България и е изпълнителен продуцент на популярните филми и ТВ сериали като „Жигули“, „Дяволското гърло“,“ Съни Бийч“. Мечтае в следващите 20 години да създава филми, които трогват хората, а „после ще седна в градината да опиша живота си в книга“, споделя Надя.

Днес обаче, между снимките на най-новия сериал „Отдел Издирване“ я „отмъкваме“ ние, за да я накараме да разкрие душата си и да направим една от най-красивите ни фотосесии в проекта в края на 2020 г. зад волана на новия FORD PUMA. Надя натиска педала здраво и се впускаме в един откровен разговор.

Текст: Ина Георгиева, снимки: Светослав Ханджийски, Platinum Photo

Влюбена в житейските вълнения

Ако погледна към скалата до десет, скоростта ми в живота варира между 7 и 10. Толкова бързо скоростно се влюбвам в житейските вълнения, които ми предлага Вселената, че бързам да им се насладя. Наричам го неутолим копнеж към преживявания, с който се идентифицирам. Винаги съм харесвала да контролирам скоростта “ръчно”, да си давам шанс да опозная ситуациите и хората, да стартирам с 1-ва скорост, докато не стигна пожеланото с адреналина на най-високата скорост. Тогава нещата се случват като горещ взрив. Както в личния живот, така и в професионалния, първо изучавам с отворени сетива почвата и тогава се отдавам безкористно на крайните удоволствия от живота. По-трудно ми е да се доверя на автоматичните скорости, предпочитам да имам контрол. Понякога да форсирам двигателя, друг път едва да докосвам педала.

Красотата е могъщество на духа

Винаги съм смятала, че красотата е отвъд външните белези на жената. Хубостта се изразява с омая на душевното богатство на една жена. Оттам произлиза поведението и присъствието на красотата. Мечтите и самоувереността на една жена могат да я изпълнят във вълшебна привлекателност, която да магнетизира всички наоколо. Този феномен винаги ме е изумявал и обичам да го наблюдавам, както у себе си, така и в обкръжаващите жени. За мен вътрешната сила на жената е сравнима само с  природата и нейните стихии. Могъществото на духа е красотата! Промяната е единственият смислен процес в живота ми. Сремежът да се разгръщам на всички нива е много силен при мен. Да не отхвърлям възможностите и да приемам живота такъв, какъвто е. Хвърлям се без страх във всичко ново, защото така откривам непознатите си възможности. Ние всички крием неподозирани качества, които се проявяват само в ситуации, на чието привличане не устояваме. Харесвам да се променям, като отхвърлям рационалното, защото ми пречи да живея с любов, а любовта е силата на творението.

Не разбирам разделението между половете

Мъжът е още едно независимо същество, с което жената може да си взаимодейства на всички нива, ако има тази необходимост. Чудесно е, когато двама вибрират на една честота. Не разбирам разделението между половете. Истината за мен е в подтелесното съдържание.

„Днес“ са последните ми няколко месеца, в които срещнах предизвикателството да опозная един различен човек, който обикнах спонтанно до дъното си. Каква по-голяма промяна от това да пренастроиш дресираните си мисли и очаквания, вкоренясали от минали преживявания… Паралено това се случва и с професионалния ми живот. Чувствам, че се разгръщам.

Движа се в среди, където рядко срещам жени с ниско самочувствие. Напротив! Какви са средствата за постигане на желанията обаче, не искам да коментирам. Ако липсва нещо, то е чистотата и истината в общуването. Жените стават все по-независими, което е добре и за мъжете. Това преобръща стереотипите и у мъжете, което е добре за човешкия прогрес.

Не вярвам в неравенството. До голяма степен мисля, че това е манипулация. Нека не забравяме индивидуалната сила и способностите, те не зависят от пола. Има грешни възприятия между мъжете и жените, повлияни от запълване на празно медийно пространство от плитки “философи”. Някой ден ще спрат да се влияят и ще се водят от сърцата си.

Балансът между семейството и професията

Болна тема. Баланс може да има, в случай, че всеки работи онова, което обича и в отговор на това, семейните му любими да разбират и подкрепят тази любов. Компромисите могат да бъдат двупосочни, но не крайни, за да не се стигне до нещастен край. Семейството е още един аспект на любовта. Може би, най-силният, поради безграничната ни необходимост от споделеност.

Да откраднеш лично време “между кадрите”

Лично време си крада “между кадрите”. Напоследък малее, но в непостоянството на филмовата професия, често се крадат кадри между личните удоволствия. Обичам да съм с любимите хора, да рисувам и пиша. Често оставам насаме с мислите си, като се кача на автомобила си и потегля в непозната посока. Страстно искам да стъпя на нови земи с нови хора, да пътувам по цялата земя. Пътешествията са ми недостатъчни. Нищо друго не ми липсва.

Е, понякога и аз плача. Изтъкана съм от емоции. Трогвам се от лични и чужди неволи и не щадя сълзите си. Гледайки филми, направо се разтичам.

И като всички хора понякога се страхувам, но не позволявам на страховете да ме обсебват повече от няколко часа. Преминала съм през достатъчно препятствия, за да ценя светлата страна на живота. Изходът от паразита страх е приемането.

Зад волана

Обожавам да шофирам! Имам и две спечелени състезания, организирани от Мото Пфое преди години. Не обичам да ме возят и трябва да кажа, че има страхотни дами шофьори. Възхищавам им се, това дава информация и за други умения на жените.

И ако сега с този автомобил мога да потегля, моментално ще се отправя към Тоскана. Няма да съм сама…

Безспорно Ford Puma e символ на спортния хъс и онези хора, които не могат да стоят на едно място. Затова и страшно подхожда на Надя – готова с пълни обятия да се впусне в следващото предизвикателство. Puma обаче днес е в модния тренд на кросоувърите и предлага удобството на обем в купето, пълен набор от технологични удобства при шофиране и малко ток - 48-волтова мека хибридна система, която подпомага двигателя и постига мощност от 155 к.с. Пумата е готова да скочи!

Интериорът на Ford Puma е отражение на модерния ни дигитален живот и на 8-инчовият „плуващ“ сензорен екран на централната конзола излиза цялата информация от смартфона, независимо дали ползвате Apple CarPlay или Android Auto. 

Местата за пътниците отзад са напълно достатъчни, за да се качат и петима приятели, но това, което е много различно, е багажното отделение и едно супер хитроумно решение, наречено Ford MegaBox – голяма 80 литрова пластмасова кутия с тапа на дъното, което позволява да я измиете, ако се налага. Ами, в нея може да повозите дори и домашните любимци.