fbpx 5 прекрасни плажа в Африка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

5 прекрасни плажа в Африка

Когато трябва да откриете перфектния плаж в Африка, имате пред себе си внушителните 30,500 км брегова ивица, сред която са скрити някои от най-внушителните плажове в света. При това, без да броим вече познатите ни по крайбрежията на Сейшели или остров Марвиций.

Експертите на Luxutour.com изготвиха класация с най-добрите плажове, които да посетим по Африканското крайбрежие.

От ослепителните архипелази, разположени сред тюркоазените води, до безкрайните пясъчни ивици, простиращи се с километри в далечината, изборът на най-перфектния плаж на територията на Африка звучи като "мисия невъзможна". Но избора на някои наистина открояващи се от тях, могат да Ви вдъхновят за бъдеща дестинация, където да се окъпете в изобилие от слънце, пясък и море. И така, кои са те?

1. Остров Бенгера, архипелаг Базаруто, Мозамбик

Тази впечатляваща островна колекция край бреговете на Вилянкулос почти може да спре дъха Ви - заобиколена е от един от най-новите и най-красиви морски резервати в Африка. С някои от най-добрите места за гмуркане и шнорхелинг по целия африкански бряг, западното крайбрежие на о-в Бенгера, се отличава с прахообразно бели пясъци и спокойни, защитени води, докато източното е по-неравно и диво, и подкрепено от високи дюни.

2. Остров Мнемба, Танзания

Този частен остров е част от архипелагът Занзибар, край континенталната част на Танзания. Прочут е с местата си за гмуркане и шнорхелинг, но и с възможността за близки срещи с китови акули и, разбира се, идиличните бели плажове. Само с една възможност за настаняване на острова - Mnemba Island Lodge - цялото усещане става много интимна и ексклузивна, въобще - идеална за двойки или меден месец.

3. Сейшелски острови

Щом става въпрос за красиви Африкански плажове, едва ли има кой от тях да победи тези на Сейшелите. Сред всичките 115 острова се намират някои от най-добрите примери за перфектен бял пясък, лениво поклащащи се палмови листа и кристално-чисти води. Така че, бъдете готови - споделяме Ви цели три възможности:

  • Петит Анс се намира на югозападния бряг на главния о-в Мае - девствен плаж, сгушен сред гъста гора, извисяващи се гранитни скали и водите на Индийския океан. Сребристите пясъци обграждат най-перфектния залив, където може да се наслаждавате на гмуркане и шнорхелинг.
  • Анс Лацио е разположен на втория по големина о-в Праслин - обгърнат е от висока палмова горичка и дървета такамака, които осигуряват идеална сянка от горещото слънце. Това място е същински Рай, със захарно-бял пясък и кристални води. А залезите? Те са непобедими!
  • Анс Сорс Д'аржан на о-в Ла Диг, е един от най-често фотографираните плажове в света и често попада в глобалните Топ 10 класации. Той е емблематичен със своите драматични заоблени скали, чисто-бели пясъци, плитки тюркоазени води и елегантно извити палми, олицетворяващи образа на Рая.


4. Тру-окс-Биш, Мавриций

Разположен в северозападната част на този прекрасен остров насред Индийския океан, на юг от Гранд Бей, Тру-окс-Биш е считан за най-добрия плаж в Мавриций, благодарение на изключителния си пясък, перфектните климатични условия и превъзходни удобства.

С дължина малко над 2 км, с меки и бели прахообразни пясъци, той е заобиколен от морски риф, който се простира съвсем близко и до самия плаж, превръщайки го в гореща точка за шнорхелинг. Плажът е идеален за семейства и за двойки, и можете с удоволствие да прекарате целия си ден на него, без да правите нищо, а за финал - да се насладите на чуден залез над водите на Индийския океан.

5. Архипелаг Ламу, Кения

Сред тази колекция от острови край бреговете на Момбаса, плажовете на Шела Вилидж на главния остров, са с репутацията на абсолютно перфектни - с мек и бял пясък, прозрачно- сини води и феноменални места за шнорхелинг. Град Ламу е на близо 7 века и е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО и е чудесно място, от което да изследвате островите, както и да откриете някои от тайнствените плажове из архипелага.