fbpx 5 звезди от Euro NCAP за Ford B-MAX | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

5 звезди от Euro NCAP за Ford B-MAX

5 звезди от Euro NCAP за Ford B-MAX

Изцяло новият Ford B-MAX постигна най-високия възможен резултат от 5 звезди на тестовете на независимата организация за оценяване на безопасността Euro NCAP.
Ford подложи B-MAX на над 5 000 компютърни теста по време на създаването си, около 40 пълни краш теста и още 100 теста, при които автомобилът е монтиран за специална платформа и „изстрелян“ в неподвижно препятствие.
Здравата и ултраздравата стомана формират над 58% от каросерията на B-MAX и са използвани в колоните, които улавят енергията при сблъсък; те заключват иновативната система на Ford за отваряне на вратите в случай на страничен удар.
B-MAX е оборудван със седем въздушни възглавници, а предницата е внимателно проектирана за оптимална защита на пешеходците. Моделът се характеризира и със Системата на Ford за активно спиране в града – първата в сегмента система, която предотвратява сблъсъци с ниска скорост със спрял или бавно движещ се отпред автомобил.
С по-добра Система за свързаност от всеки друг автомобил в своя клас, B-MAX предлага гласово управляваната система SYNC и Системата за спешни случаи, която помага на пътниците да се обадят за помощ в случай на инцидент.