fbpx ARICOMA Group придобива 100% българската ИТ компания Мусала Софт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ARICOMA Group придобива 100% българската ИТ компания Мусала Софт

Бързорастяща европейска компания ARICOMA Group, предоставяща ИТ услуги от следващо поколение и Мусала Софт сключиха споразумение за придобиването на Мусала Софт. 

Заедно с Мусала Софт  ARICOMA Group става организация от 10 компании с консолидирани приходи от над 400 милиона евро, оперативна печалба от 39 милиона евро и над 4000 специалисти.

„С Мусала на борда ARICOMA става водеща компания в разработката на софтуер от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим заедно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната култура и невероятните хора на Мусала ще дадат силен тласък на съществуващите ни професионалисти и пазарен потенциал. Лидерите на Мусала имат доказана история на изграждане на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с предизвикателствата. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от ARICOMA и заедно ще ускорим дългосрочните си планове за растеж и създаване на висока добавена стойност.“, казва Людовик Годе, изпълнителен директор на ARICOMA Digital.

„Обединявайки сили с ARICOMA и KKCG се впускаме в нов, по-бърз епизод от развитието си. Синергиите с едновременно припокриващи се и допълващи се клиентска база и експертиза ни дават допълнителни увереност, енергия и вдъхновение по пътя напред. Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развитието на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и младите хора“, сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

„Удовлетворен съм, че успяхме да договорим сделка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е напълно в синхрон със стратегията ни да превърнем ARICOMA в основен европейски играч. Мусала има забележителна клиентска база, която ще допълни бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна индустрия. Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да расте и да увеличава значимостта си, така че оставаме оптимисти за потенциала на индустрията в дългосрочен план.“, добави Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG, инвестиционната компания зад ARICOMA Group.

Сделката, подписана от собствениците на Мусала Софт и ARICOMA Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще участва активно в изграждането на бъдещето на ARICOMA. Предстои одобрение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година.