fbpx Безплатна програма за обучение на студенти и специалисти в областта на софтуерното инженерство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безплатна програма за обучение на студенти и специалисти в областта на софтуерното инженерство

HyperScience, американска високотехнологична компания, специализирана в автоматизирането на административна и офис дейност, стартира своята първа самостоятелна образователна програма HS Learn за по-задълбочено представяне на машинното обучение (machine learning) като дисциплина и професия в България.

Първият курс от програмата е посветен на deep learning, като в основата му стои екипът от изявени и опитни инженери на HyperScience.

Лекциите започват на 24 януари и ще се провеждат на всеки две седмици в продължение на няколко месеца. Очаква се като гост-лектори в програмата да се включат и софтуерни инженери от други компании. Сесиите са със свободен вход, но със задължителна регистрация, като информация за програмата и темите всеки може да следи в страницата на HyperScience във Facebook. В края на всяка лекция ще има предвидено време за дискусия и пица. Обучението е подходящо за студенти, софтуерни инженери, разработчици и др. с или без опит, като единственото изискване е участниците са имат основни познания по математика и компютърно програмиране с цел разбиране на материала.

На този етап интересът към програмата и курса е много голям, като само за няколко дни всички билети за първата и втората лекции бяха изчерпани.
Образователна програма HS Learn на HyperScience е вдъхновена от желанието и стремежа на компанията да подпомогне развитието на ИТ индустрията в България, като обърне по-специално внимание на машинното обучение. Компанията разработва продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като за това компанията разчита на последните иновации в изкуствения интелект, като deep learning и computer vision.