fbpx BILLA България и Eldrive ще изграждат зарядна инфраструктура | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BILLA България и Eldrive ще изграждат зарядна инфраструктура

Най-голямата международна верига супермаркети в България – BILLA, и водещият оператор на зарядна инфраструктура за електромобили в България и региона – Eldrive, започнаха партньорство за изграждане на публично достъпна зарядна инфраструктура за електромобили на паркингите на магазините BILLA в цялата страна.

Партньорството предвижда да се инсталират само бързозарядни станции, като вече има инсталирани такива на три магазина BILLA. На магазин BILLA на бул. България 55 в София е инсталирана зарядна станция с мощност 50 kW DC и два CCS конектора, на магазина на бул. Братя Бъкстон 96 в София са инсталирани две станции за бързо зареждане с мощност от 120kW DC с два CCS конектора и 50 kW DC с един CCS и един ChaDeMo конектор. 50 kW DC станция с два CCS конектора e инсталирана и на паркинга на новия магазини BILLA в Благоевград, като предстои да се инсталира такава и в магазин BILLA в Троян съвсем скоро.

„Партньорството ни с верига от мащаба на BILLA е много ползотворно, както за нашата мрежа, така и за електрическата мобилност в страната“, коментира Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България. “Магазините BILLA са разположени на ключови и удобни локации из цялата страна, като сега нашите потребители ще могат да зареждат докато пазаруват във висококачествен магазин, а клиентите на BILLA ще могат да разчитат на първокласна зарядна услуга.“

„Удобството на клиентите ни е наш основен приоритет и се радваме, че заедно с нашите партньори от Eldrive, ще можем да им предоставим още една възможност да използват времето за пазаруване по-ефективно. Декарбонизацията е ключова тема в нашата стратегия за устойчивост, затова съм щастлив, че с това партньорство ще подкрепим развитието на инфраструктурата за електромобили в страната.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.