fbpx Българиски фирми могат да се включат в търговска мисия до Чехия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българиски фирми могат да се включат в търговска мисия до Чехия

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия до Прага, Чехия в края на ноември, с участието на представителите на българските предприятия. Промоционалната проява ще се проведе в рамките на Седмото заседание на смесената българо-чешка група за икономическо сътрудничество.

В търговската мисия до Чехия ще бъдат включени фирми от секторите: автомобилна промишленост (производство на резервни части и компоненти), пречиствателни станции, химия, нанотехнологии, биотехнологии, инфраструктура. Агенцията поема разходите за самолетен билет и хотелско настаняване за един представител от предприятие. Срокът за подаване на документи за участие е удължен до 26 октомври 2012 г.

Сред основните задачи на търговската мисия са: осигуряване на възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни чешки партньори за производствено коопериране, увеличаване обема на българския износ за чешкия пазар; внедряване на добри производствени и търговски практики, повишаване на експортната култура; насърчаване на интернационализацията на българските предприятия чрез създаване на бизнес партньорства.