fbpx Над 350 български и китайски компании се срещат днес в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 350 български и китайски компании се срещат днес в Пловдив

Над 100 китайски и близо 250 български компании обменят опит и обсъждат възможностите за сътрудничество по време на българо-китайски форум за инвестиции и туризъм Discover and Invest in Bulgaria в Пловдив.
Иван Тодоров, председател на Българския център за инвестиции, развитие и туризъм в Китай, приветства гостите на първото издание на Discover and Invest in Bulgaria. Форумът бе открит от кмета на Община Пловдив Иван Тотев, Н. Пр. Гуо Йеджоу, посланик на Китай в България, и Виолета Лорер, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.
„Износът на България към Китай е нараснал с 83% през последната година“, коментира Н. Пр. Гуо Йеджоу и добави: „Китайските инвестиции са се увеличили с 22 млн. щатски долара, което потвърждава големия потенциал за сътрудничество между двете страни“.
Във втората част нафорума ще се проведат бизнес срещи по конкретни проекти между китайските и българските компании. Водещи експерти от администрацията, специалисти в индустрията, опитни инвестиционни съветници и мениджъри на компании ще обсъдят директно възможностите за сътрудничество.
 Специален гост-лектор на галавечерята е бъде президентът Росен Плевнелиев, под чийто патронаж се провежда събитието.
 Основен фокус на инвестиционния форум е да се изгради платформа за развитие на отношенията между Китай и България. Целта е разширяване на двустранните контакти в изпълнение на решенията от срещата на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа, проведена на 26 април 2012 г. във Варшава.