fbpx Боклукът може да бъде и ценен ресурс | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Боклукът може да бъде и ценен ресурс

Стани Awakener” e името на конкурса на Европейската комисия, който цели да бъде популяризиран принципът на вторично използване и повторна употреба на материалите сред младите хора с творчески дух. Конкурсът ще се провежда паралелно в България, Франция, Италия и Литва.

В него могат да участват дизайнери, хора на изкуството, студенти по изкуство и дизайн, както и всички творчески мислещи хора, които прегръщат идеята за повторна употреба, рециклиране и вторично използване. Усилията на кампанията са насочени към по-добро управление на ресурсите, които изхвърляме - един от елементите на зелената икономика. И да се замислим, че това, което наричаме боклук, всъщност може да бъде ценен ресурс.

Участниците ще имат свободата да разгърнат фантазията си, като представят продукти за интериорен дизайн (мебели за дома/градината като например осветителни тела, маси, столове), детски играчки, произведения на изкуството (малки статуи и инсталации, театрални костюми, сценографски решения); дрехи, обувки и бижута; продукти от областта на информационните технологии: аксесоари за смарт устройства като чанти за лаптопи, аксесоари за смарт телефони, подложки за мишки и др., музикални инструменти. Всички представени продукти трябва да бъдат съобразени с принципа на вторичното използване (upcycling).Участията трябва да бъдат подадени чрез онлайн формуляр на Google http://goo.gl/32Nait