fbpx Ученици ще получат подкрепа за бъдещото си кариерно развитие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици ще получат подкрепа за бъдещото си кариерно развитие

Ученици ще получат подкрепа за бъдещото си кариерно развитие

С новата учебна година стартира и вторият етап от тазгодишното издание на програмата Trends of Tomorrow, която се среща с ученици от цялата страна, за да ги подпомогне в професионалното ориентиране и да ги подготви за успешно кариерно развитие.

В часа на Trends of Tomorrow учениците имат възможност да преминат специален личностен тест, адаптиран от специалистите на JobTiger. Резултатите от теста подчертават силните качества на учениците, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда те ще чувстват най-добре. Отделено е и специално внимание върху специфичните дигитални умения, необходими за успешното изпълнение на определените професии. Особено ценна за младите хора е възможността в рамките на програмата до края на 2014 г. всеки от тях лично да обсъди резултатите от теста си с кариерен консултант.

За пролетното издание на кампанията бяха проведени общо 36 подобни срещи с учениците от 10-ти и 11-ти клас в София, Видин, Пазарджик и Велико Търново

Вчера стартира вторият етап на кампанията, като първият град е Ловеч, следван от Хасково, Сливен и Шумен. Целта на проекта през втората половина на годината е в рамките на тези 4 града, екипът ни да се срещне лично с 1200 ученици от средни училища и професионални гимназии.