fbpx Изложение на горска техника в планината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложение на горска техника в планината

На връх Мечи чал над гр. Чепеларе, на 1881 м. надморска височина, от 30 май до 1 юни 2013 г., ще се проведе най-високото и атрактивно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013.
В сърцето на Родопите ще се демонстрират, пред специалисти и посетители, последните възможности на професионалната горска техника, ще бъдат представени най-новите технологични иновации, машини и оборудване в отрасъла.

През трите дни на изложението всички посетители ще могат да се запознаят в действие с последните продукти на световно известни фирми от бранша. Ще бъдат представени природосъобразни системи за дърводобив, дървообработка и залесяване, между които: харвестър, мини товарачи и многофункционални машини за горската промишленост, трактори, челни-товарачи, машини за надробяване както на дървета и храсти, така и на камъни, моторни лебедки, процесори и машини за рязане и цепене на дърва, моторни триони, принадлежности за работа в гората, високопроходими автомобили, пикапи и много други. В рамките на изложението ще се проведе демонстрация на техники и методи по гасене на горски пожари, възстановяване и залесяване на горски площи.

Много настроение и емоции ще предизвикат състезанията за най-добър секач, а всички посетители ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса „Прегърни дърво“. Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, ще се проведе от 27 май до 3 юни на централния площад в гр. Чепеларе.
Организаторите са осигурили безплатен достъп с лифт до мястото на мероприятието и зона за паркиране.
Изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с Община Чепеларе, Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец“ и Изпълнителната агенция по горите.