fbpx Димитър Цоцорков е първият носител на отличието „SDG Pioneers 2022 " у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Димитър Цоцорков е първият носител на отличието „SDG Pioneers 2022 " у нас

Димитър Цоцорков, председател на надзорния съвет на „Асарел-Медет" е носителят на приза SDG Пионер от първите отличия SDG Pioneers 2022 България. Той и ще представлява страната на световния кръг на конкурса по време на срещата на върха на Глобалния договор през месец юни. На второ място се класира Гергана Манолова от „Уникредит Булбанк", а Катерина Кирова от „Загорка" и Невена Димитрова от „Контур Глобал Марица Изток 3" бяха отличени с трета награда.

„Приемам това отличие не като лично мое, а като признание за целия екип на "Асарел-Медет", за фондациите „Асарел" и „Лъчезар Цоцорков" и не на последно място за моя баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, каза Димитър Цоцорков. „Последните две години ни напомниха колко безцени за нас са думи като мир и здраве. Днес е по-важно от всякога да сме обединени от споделени ценности, да сме солидарни, човечни, чувствителни към чуждата болка, мъдри и съпричастни. Пожелавам мир и любов на всички и да се надяваме, че тази безумна война в най-скоро време ще приключи", допълни той.

„Асарел-Медет" е пример как една компания може коренно да промени облика на един град", каза при връчването на отличието Огнян Траянов. „Същността на реализацията на всеки човек е да твори и да се бори за един по-добър свят. И чест му прави да постигне дори частица от тази промяна. Когато той е част от споделена визия и насоки за действие, каквито въплъщават Целите за устойчиво развитие, се чувства по-уверен, постига повече и става по-значим. Поради пандемията, войната, постигането на Целите ще се забави, но никой от нас няма да ги изостави или забрави. Напротив, съзнавайки още по-силно тяхната актуалност, тяхната всеобхватност, ще работим още по-мотивирани за тяхното реализиране.“

В конкурса SDG Pioneers 2022 България се включиха личности от водещи компании в работата по постигане на SDG: Асарел-Медет, Загорка Heineken, Инвестор медия груп, Кока Кола HBC България, Кауфланд България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Нестле България, Уникредит Булбанк, Пощенска Банка.