fbpx DocuWare избра България за новия си център за технологичен съпорт за ЕМЕА | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

DocuWare избра България за новия си център за технологичен съпорт за ЕМЕА

Водеща снимка
Да

DocuWare избра България за новия си център за технологичен съпорт за ЕМЕА

етикети

DocuWare – световен лидер в софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси, избра България за основаването на новия си център за технологични консултации и съпорт на клиенти от региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Той ще бъде изграден и менажиран от Немечек България, които вече над 20 години разработват решенията им. Системата DocuWare се използва в над 100 държави в цял свят.

Изграждането на новия център за технологичен съпорт следва динамичното развитие на бизнеса на компанията, която успешно разширява дейността и печели нови клиенти в условията на форсирана дигитализация през последните години и в контекста на новата COVID-19 реалност.

“Радваме се, че отново спечелихме доверието на партньорите ни от DocuWare и за този проект, което е логично продължение на успешното ни сътрудничество през всички тези години. Сериозно предимство e това, че със създаването на центъра затваряме кръга – от разработването на системата, през предлагането и внедряването й на българския пазар до технологичното консултиране на клиентите и на външни пазари. Това ще помогне за обогатяване на експертните ни умения и познания за целия цикъл на продукта.”, обясни Станимир Атанасов, Главен директор DocuWare R&D  в Немечек България.

Технологичният съпорт център на DocuWare ще се различава значително от класическите BPO проекти за аутсорсване на обслужването на клиенти у нас по няколко причини. От една страна това е дългосрочна устойчива инициатива, а не временен проект. От друга, задачата ще е предоставяне на комплексно и задълбочено съдействие на потребителите, което включва разрешаване на технологични казуси с разбиране на бизнес процесите на организациите. Съответно фокусът на работата ще е дълбочината, а не широкият обхват и обслужването на разнородни проекти, което е по-характерно за аутсорсинга.

“Този проект поставя на дневен ред една тенденция, която очакваме да става все по-значеща на българския пазар – развитието на високо ниво специалисти за обслужване на бизнес клиенти - “комплексни играчи” с балансиран микс от технологични познания, разбиране на бизнес процесите, владеене на чужди езици и меки умения. Тези хора ще бъдат все по-търсени и високо ценени на пазара на труда у нас.”, прогнозира Теодора Борисова, „Наемане и развитие на таланти“ в Немечек България.

Именно комбинацията от тези умения и качества формират профила на професионалистите, които Немечек България започва да набира за новия технологичен център за консултации и съпорт. Търсят се основни технически познания, високо ниво на владеене на английски език в комбинация с втори немски, френски или испански, интерес към бизнес процесите. Компанията ще инвестира в обучението на подходящите кандидати, за да им осигури адекватна подготовка и да развие пълния им потенциал. Специалистите ще могат да работят на стандартно работно време, в хибриден модел на работа, спрямо ситуацията.

Facebook коментари