fbpx DocuWare избра България за новия си център за технологичен съпорт за ЕМЕА | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

DocuWare избра България за новия си център за технологичен съпорт за ЕМЕА

етикети

DocuWare – световен лидер в софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси, избра България за основаването на новия си център за технологични консултации и съпорт на клиенти от региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Той ще бъде изграден и менажиран от Немечек България, които вече над 20 години разработват решенията им. Системата DocuWare се използва в над 100 държави в цял свят.

Изграждането на новия център за технологичен съпорт следва динамичното развитие на бизнеса на компанията, която успешно разширява дейността и печели нови клиенти в условията на форсирана дигитализация през последните години и в контекста на новата COVID-19 реалност.

“Радваме се, че отново спечелихме доверието на партньорите ни от DocuWare и за този проект, което е логично продължение на успешното ни сътрудничество през всички тези години. Сериозно предимство e това, че със създаването на центъра затваряме кръга – от разработването на системата, през предлагането и внедряването й на българския пазар до технологичното консултиране на клиентите и на външни пазари. Това ще помогне за обогатяване на експертните ни умения и познания за целия цикъл на продукта.”, обясни Станимир Атанасов, Главен директор DocuWare R&D  в Немечек България.

Технологичният съпорт център на DocuWare ще се различава значително от класическите BPO проекти за аутсорсване на обслужването на клиенти у нас по няколко причини. От една страна това е дългосрочна устойчива инициатива, а не временен проект. От друга, задачата ще е предоставяне на комплексно и задълбочено съдействие на потребителите, което включва разрешаване на технологични казуси с разбиране на бизнес процесите на организациите. Съответно фокусът на работата ще е дълбочината, а не широкият обхват и обслужването на разнородни проекти, което е по-характерно за аутсорсинга.

“Този проект поставя на дневен ред една тенденция, която очакваме да става все по-значеща на българския пазар – развитието на високо ниво специалисти за обслужване на бизнес клиенти - “комплексни играчи” с балансиран микс от технологични познания, разбиране на бизнес процесите, владеене на чужди езици и меки умения. Тези хора ще бъдат все по-търсени и високо ценени на пазара на труда у нас.”, прогнозира Теодора Борисова, „Наемане и развитие на таланти“ в Немечек България.

Именно комбинацията от тези умения и качества формират профила на професионалистите, които Немечек България започва да набира за новия технологичен център за консултации и съпорт. Търсят се основни технически познания, високо ниво на владеене на английски език в комбинация с втори немски, френски или испански, интерес към бизнес процесите. Компанията ще инвестира в обучението на подходящите кандидати, за да им осигури адекватна подготовка и да развие пълния им потенциал. Специалистите ще могат да работят на стандартно работно време, в хибриден модел на работа, спрямо ситуацията.