fbpx ДЗИ спечели приза „Застраховател на годината“ в категория Животозастраховане | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ДЗИ спечели приза „Застраховател на годината“ в категория Животозастраховане

ДЗИ спечели приза „Застраховател на годината“ в категория Животозастраховане

„ДЗИ Животозастраховане” ЕАД е отличена с най-високото признание в застрахователния бранш – приза „Застраховател на годината” 2017 в категория „Животозастраховане“ в рамките на десетото юбилейно издание на конкурса. Това е първата награда за компанията в тази категория. „ДЗИ Общо застраховане“ ЕАД спечели и две втори награди в категориите „Общо застраховане“ и „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество“.

Наградите бяха връчени на официална церемония вчера на Евгени Бенбасат, член на УС и изпълнителен директор „Банково и Животозастраховане“ в ДЗИ.
„За мен е чест да получа приза „Застраховател на годината“ 2017 за пръв път в категория „Животозастраховане“, точно на десетото издание на класацията. Това е дебют за ДЗИ в тази категория, който, вярвам, ще превърнем в традиция. Благодаря на нашите клиенти и на търговските ни партньори за доверието. Тази награда е признание и за служителите ни, които с професионализма и отношението си към клиентите допринасят ежедневно за успеха на ДЗИ.“, каза Евгени Бенбасат при получаване на наградата.

В десетгодишната история на класацията ДЗИ е била отличавана общо 6 пъти с приза за най-добър „Застраховател на годината“ в категория „Общо застраховане“.
„Застраховател на годината” е най-високият приз в бранша, който се присъжда на база номинации и решение на експертно жури. Критериите, които се вземат под внимание, са: пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност, дял на техническите резерви, нетен коефициент на разходите.

Класацията се организира за десета поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери.  

 

Facebook коментари