SoftOne Technologies придобива гръцката Unisoft

SoftOne Technologies (член на Olympia Group) придоби една от водещите софтуерни компании в Гърция Unisoft SA. Споразумението за придобиването на Unisoft от SoftOne е подписано на 23 февруари 2018 г.  и ще бъде финализирано веднага след решението на съда, одобряващо плана за преструктуриране.

Очаква се придобиването на Unisoft от SoftOne да увеличи значително общите пазарни дялове на компанията, както и да разшири мрежата от партньори и технологичното ноу-хау на SoftOne, поставяйки компанията на водеща позиция на гръцкия пазар за информационни технологии.

Unisoft  работи повече от 30 години и е една от водещите софтуерни компании в Гърция. Клиентската и база надхвърля 22 000 софтуерни инсталации в малки и големи компании в Гърция и в чужбина, както и мрежа от над 300 партньори с годишен оборот над 7 млн. Евро.

Главният изпълнителен директор на SoftOne г-н Антонис Кирязис заяви: "Придобиването на Unisoft представлява историческа и същевременно вълнуваща сделка, която обединява под един покрив две от най-големите софтуерни компании в Гърция, като съществено променя динамиката на пазара на бизнес софтуер в Гърция. Освен това споразумението засилва нашата стратегия за постигане на допълнителен потенциал за растеж на международните пазари чрез синергии ".
В България ERP и CRM бизнес решенията на SoftOne се предлагат в България от 10 години насам от 4 дилъра.

Facebook comments